Το τίμημα των 200 ευρώ για τη Νεάπολη, τα έργα από πλευράς Νίκης και η απαραίτητη… αθλητική συμπεριφορά!

Οι όροι παραχώρησης της Νεάπολης, με τους «κυανόλευκους» να ζητούν αποκλειστική χρήση για τρεις χρονιές!

Περισσότερες λεπτομέρειες μέσω των επίσημων εγγράφων έρχονται στο προσκήνιο για το αίτημα της Νίκης Βόλου να της παραχωρηθεί το δημοτικό στάδιο της Νεάπολης, με προφανή πλέον την έγκρισή του τουλάχιστον κατά μέρος από πλευράς του ΔΟΕΠΑΠ ΔΗΠΕΘΕ σε πρώτη φάση και σε συνέχεια από τον Δήμο.

Πέρα από το μηνιαίο τίμημα των 200 ευρώ για τη Νίκη Βόλου, στην επίσημη απόφαση ορίζεται επακριβώς το ύψος της εγγυητικής που θα καταθέσουν οι «κυανόλευκοι», φτάνοντας τις 5 χιλιάδες ευρώ, αλλά περιγράφονται και τα έργα που θα κληθεί να πραγματοποιήσει και να ολοκληρώσει η ΠΑΕ. Ωστόσο θα πρέπει να τονιστεί και ότι το αίτημα της ΠΑΕ Νίκη Βόλου, που είχε κατατεθεί ήδη από τις 29 Απριλίου επισήμως, αφορά αποκλειστική χρήση του σταδίου και όχι μόνο για μία περίοδο αλλά για τρεις συνολικά, και συγκεκριμένα για τις 2022-2023 , 2023-2024 και 2024-2025.

Σύμφωνα με την επίσημη τοποθέτηση, η ΠΑΕ Νίκη Βόλου αναφέρει επίσης ότι αναλαμβάνει την υποχρέωση να προβεί σε ενέργειες και εργασίες , που θα αφορούν  την βελτίωση του αγωνιστικού, και όχι μόνο , χώρου του σταδίου, που είναι οι εξής:

-Εγκατάσταση νέου δικτύου ποτίσματος του αγωνιστικού χώρου, σε αντικατάσταση του υπάρχοντος (σ.σ. η εικόνα του είχε ήδη αρχίσει να είναι και πάλι άσχημη)

-Ανάθεση σε ειδικούς (πχ γεωπόνους) διαμόρφωσης και συντήρησης του αγωνιστικού χώρου.

Διαμόρφωση χώρου για τις ανάγκες των ΜΜΕ (σ.σ. η εικόνα του υπάρχοντος δεν παραπέμπει σε χώρο εργασίας).

-Κατασκευή πτυσσόμενης κερκίδας χωρητικότητας περίπου 60 ατόμων, για τις ανάγκες φιλοξενίας των  προσκεκλημένων των αντίπαλων ομάδων (προς την οδό Ευστράτιου Αργέντη).

-Μετακίνηση πάγκων προς την οδό Ευστράτιου Αργέντη.

-Εξωραϊσμό και βελτίωση των αποδυτηρίων

-Βελτίωση αισθητικής εξωτερικών χώρων (στοκαρίσματα, βαψίματα κλπ).

Τελικά, στη συνεδρίαση ομοφώνως αποφασίστηκε (με λευκή ψήφο του Στέργιου Φάτση προφανώς για λόγους δεοντολογίας) το δημοτικό στάδιο της Νίκης Βόλου να παραχωρηθεί για μία τουλάχιστον περίοδο και από εκεί και πέρα θα κρίνεται κάθε χρονιά ξεχωριστά για τγο αν θα συνεχίσει να έχει την αποκλειστική χρήση. Ωστόσο μπαίνουν και επιπλέον όροι για την παραχώρηση, οι οποίοι είναι οι εξής:

-Οι όποιες παρεμβάσεις προγραμματίζονται να γίνουν στην εγκατάσταση, θα γίνονται μετά από  συγκεκριμένο αίτημα (με ακριβή στοιχεία πχ είδος παρέμβασης, προδιαγραφές, μελέτη, χρονοδιάγραμμα κλπ) προς τη Δ/νση Αθλητισμού και κατόπιν έγκρισής της , εφόσον γίνουν όλες οι  απαιτούμενες ενέργειες σχετικά.

-Η ΠΑΕ αναλαμβάνει την υποχρέωση συντήρησης , φύλαξης και καθαριότητας (προσωπικό και υλικά) της  εγκατάστασης στο σύνολό της.

-Κατά τα χρονικά διαστήματα των εκτός έδρας αγώνων της ΠΑΕ, η εγκατάσταση θα παραμένει στην διάθεση  του Νομικού Προσώπου.

«Λόγω των προαναφερθέντων παρεμβάσεων και προσθηκών, που προτίθεται να υλοποιήσει η ΠΑΕ –οι  οποίες θα παραμείνουν στην εγκατάσταση και μετά την λήξη της συνεργασίας- καθώς επίσης και των  υποχρεώσεων που αναλαμβάνει, το μηνιαίο μίσθωμα να ανέρχεται στα διακόσια ευρώ και να  γίνει κατάθεση εγγυητικής επιστολής ύψους πέντε χιλιάδων ευρώ» τονίζεται επίσης στην απόφαση και αναφέρεται παράλληλα ότι: «Η παραχώρηση να γίνει κατ΄ αρχάς για την αγωνιστική περίοδο 2022-2023 και εφόσον τηρούνται όλοι οι  όροι παραχώρησης, υπάρχει ταμειακή συνέπεια εκ μέρους της ΠΑΕ και δεν υπάρχουν παρεκκλίσεις  αθλητικού ήθους και συμπεριφοράς, τόσο από τους αθλητές, όσο και από παράγοντες, φίλους,  φιλάθλους να γίνει η παραχώρηση για μία ακόμη αγωνιστική περίοδο (2023-2024) και με το ίδιο  σκεπτικό για μία ακόμη (2024-2025)».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.