Βαριά ήττα για τον Ολυμπιακό Βόλου, 4-0 από τον Ηρακλή Θεσσαλονίκης

Κατέρρευσαν στο δεύτερο μέρος οι «ερυθρόλευκοι»

Για μία ακόμη αγωνιστική ο Ολυμπιακός Βόλου έδειξε ότι έχει πρόβλημα, με αποτέλεσμα να γνωρίσει την ήττα με σκορ 3-0 από τον Ηρακλή στη Θεσσαλονίκη, σε ένα παιχνίδι που οι «ερυθρόλευκοι» δεν είχαν φάσεις!

Δύσκολα θα θέλει να κρατήσει κανείς τη συγκεκριμένη αναμέτρηση στις αναμνήσεις του, με τους «ερυθρόλευκους» να μην έχουν καν ολοκληρωμένη προσπάθεια στο ενεργητικό τους! Από την άλλη, από τη στιγμή που δεν κρατούσαν την μπάλα, ο Ηρακλής είχε όλες τις ευκαιρίες να βρει χώρους και να κάνει σουτ, με αποτέλεσμα να φτάσει σ’ αυτό το τελικό 3-0.

Ο προβληματισμός αγωνιστική με αγωνιστική αυξάνεται πάντως για τον Ολυμπιακό Βόλου… Η κατάσταση είναι οριακή και αν δεν πάρει άμεσα βαθμούς, τότε η παραμονή στην κατηγορία δεν θα είναι εύκολα επιτεύξιμος στόχος.

Ένα σουτ και ένα πέναλτι…

Από φάσεις το πρώτο μέρος του αγώνα δεν είχε και πολλά, με ένα σουτ από πλευράς Ηρακλή, αλλά και το πέναλτι υπέρ των γηπεδούχων να είναι τα μοναδικά άξια λόγου σημεία, με τον Ολυμπιακό Βόλου ν’ αμύνεται αλλά φάση ουσιαστική στην επίθεση να μην βγάζει.

Έτσι, στο έκτο λεπτό της αναμέτρησης, το σουτ του Πήλιου ανάγκασε τον Ξενοδόχοβ σε εντυπωσιακή απόκρουση, διώχνοντας την μπάλα σε κόρνερ.

Τη στιγμή πάντως που το παιχνίδι δεν είχε και πολλές φάσεις στο πρώτο μέρος, με τον Ηρακλή να πιέζει αλλά να μην είναι και τόσο απειλητικός, και τον Ολυμπιακό Βόλου να προσέχει τα νώτα του, ήρθε το πέναλτι υπέρ των γηπεδούχων για να αλλάξει πλήρως την εικόνα της αναμέτρησης. Στο 25’ ο Κάκκο δέχθηκε το μαρκάρισμα από τον Γραικό εντός της περιοχής του Ολυμπιακού Βόλου, με τον διαιτητή Τακίδη να υποδεικνύει παράβαση. Έτσι, η μπάλα στήθηκε στα 11 μέτρα απέναντι στον τερματοφύλακα του Ολυμπιακού Βόλου, με τον Τόμας να κάνει την εκτέλεση και να σημειώνει το 1-0 υπέρ των γηπεδούχων.

Από εκεί και πέρα, ουδέν περισσότερο… Το 1-0 έμεινε μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους, με τον Ολυμπιακό Βόλου να καλείται να κάνει περισσότερα για να μπορέσει να διεκδικήσει κάτι απέναντι στην ομάδα της Θεσσαλονίκης.

Αδυναμία αντίδρασης και κατάρρευση

Πιο δυνατά ξεκίνησε ο Ηρακλής στο δεύτερο μέρος, έχοντας ένα σουτ του Τότσκα στο 53’ και με τον Ξενοδόχοβ να μπλοκάρει την μπάλα, ενώ ο τερματοφύλακας του Ολυμπιακού Βόλου έκανε το ίδιο και στο 58’ σε σουτ του Τόμας.

Με τον Ολυμπιακό Βόλου να μην αντιδρά, ήταν μοιραίο ότι ο Ηρακλής θα διεκδικήσει και δεύτερο τέρμα. Αυτό το κατάφερε στο 64’ με τον Τότσκα να βρίσκεται στην περιοχή των «ερυθρόλευκων», να αντέχει στην πίεση από τον Γραικό και να αποφεύγει τον Ξενοδόχοβ και με σουτ να κάνει το 2-0 για τους γηπεδούχους.

Στο 72’ ήρθε η σειρά του Πήλιου να σκοράρει για τον Ηρακλή με σουτ εντός περιοχής, κάνοντας έτσι το 3-0, με το παιχνίδι να έχει ουσιαστικά τελειώσει για τον Ολυμπιακό Βόλου, που δεν έδειχνε σημάδια αντίστασης, χωρίς να μπορεί να δημιουργήσει επιθετικά.

Από την άλλη, στο 76΄ Παπαδόπουλος έκανε το σουτ, έδιωξε με τα πόδια ο Ξενοδόχοβ, για να σουτάρει ο Τόμας στη συνέχεια, με την μπάλα να καταλήγει εκτός αγωνιστικού χώρου. Mε εκτέλεση φάουλ του Κάκκο στο 78’ εξάλλου ο Ηρακλής είχε και δοκάρι, ενώ στο 87’ ο Ξενοδόχοβ απέκρουσε και πάλι με τα πόδια το σουτ του Άλεξιτς. Στο 89’ εξάλλου έγινε και το 4-0, μετά από σέντρα του Πανάγου και κεφαλιά του Άλεξιτς,

Ηρακλής (Γεωργιάδης): Παλαβράκης, Πανάγου, Πήλιος, Παπαστεριανός Α., Κωστούλας, Πατράλης, Ναπολιτάνο (71’ Παπαδόπουλος), Τότσκα, Μπαστακός (71’ Άλεξιτς), Τόμας (74’ Γιουπιτάνα), Κάκκο  (85’ Μασούρας).

Ολυμπιακός Βόλου (Βούζας): Ξενοδόχοβ, Γραικός, Κόκας (46’ Ξύδας), Μαρκοπουλιώτης, Στάμου, Μανγκά, Ντιαμπί (66’ Κόλα), Παπακώστας (46’ Ντος Σάντος), Σκοπελίτης (79’ Πέλκας), Βερνάρδος, Σιαφά (46’ Κουντουριώτης).

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.