Βενέτης: “Απόφαση ΕΠΟ η αναδιάρθρωση, δεν παίζουν ρόλο οι πολιτικές παρεμβάσεις”

Το μεγάλο πλεονέκτημα που έχει η Νίκη Βόλου, δηλαδή το γεγονός ότι διαθέτει ένα δικό της γήπεδο και έναν χώρο δίπλα στο οικόπεδο του ΟΣΕ, το οποίο της έχει παραχωρηθεί για την κατασκευή προπονητικού κέντρου, επισήμανε σε δηλώσεις του ο Βασίλης Βενέτης. Ο αντιπρόεδρος της κυανόλευκης ΠΑΕ, μιλώντας στην εκπομπή Clasico του Βόλος 9.86, τόνισε ότι τα 26 αυτά στρέμματα και οι χώροι που θα δημιουργηθούν, μπορούν να δώσουν πάγια έσοδα στην ΠΑΕ για πολλά χρόνια.

Σε ό,τι αφορά το φλέγον θέμα της αναδιάρθρωσης, ο κ. Βενέτης ανέφερε ότι η ΕΠΟ είναι αυτή που αποφασίζει και πως άλλα δεδομένα ίσχυαν τον Φεβρουάριο, που η Νίκη κατέθεσε την πρότασή της, κι άλλα τώρα.

Πιο αναλυτικά οι δηλώσεις του (απομαγνητοφώνηση magnesiasports):

Για το μεγάλο έργο του προπονητικού κέντρου:

«Ο χώρος του ΟΣΕ είναι 13 στρέμματα, όσος περίπου και ο χώρος του γηπέδου “Παντελής Μαγουλάς”, και εκεί θέλουμε να κάνουμε ένα αθλητικό κέντρο. Mε το brand  name που έχει η Νίκη μπορούμε να μαζέψουμε πάρα πολλά παιδιά. Θα υπάρχουν πηγές εσόδων, όπως καφετέριες, καταστήματα.  Και όποιος κι αν είναι στην ΠΑΕ θα έχει ένα πάγιο έσοδο.  Θέλουμε να αφήσουμε μία παρακαταθήκη για το αύριο. Θεωρώ ότι μπορεί να μας δώσει 500 παιδιά και συνολικά να έρχονται ως και 1000 “πελάτες” κάθε μέρα. Ένα μαγαζί με 1000 πελάτες θα έχει σίγουρα έσοδα. Η Νίκη θα είναι μία προνομιούχος ΠΑΕ. Το ότι έχει 26 στρέμματα στον ιστό μιας πόλης δεν υπάρχει πουθενά.

Δεν υπάρχει κάποια χρηματοδότηση αυτή τη στιγμή για το συγκεκριμένο έργο. Τα θέματα, όπως η μισθωτική σύμβαση μεταξύ για τους χώρους του αθλητικού κέντρου, θα συζητηθούν σε μία γενική συνέλευση. Είναι κάτι που θα το αποφασίσουν τα μέλη του συλλόγου και δε θα το πούμε στο ραδιόφωνο».

Για την απόρριψη της πρότασης του Ολυμπιακού Βόλου:    

«Εμείς συμφωνήσαμε μόνο στη βάση των δύο ομίλων και σε τίποτε άλλο. Μπήκαν οικονομικά στοιχεία, το 60%-40%, ενώ η υπόσχεση για εξεύρεση χορηγού που θα δώσει 250.000 ευρώ ούτε γράφτηκε κάπου στην πρόταση. Είναι μία δυναμική διαπραγμάτευση, που εξελίσσεται και δεν είναι στατική. Υπάρχει το προσδοκώμενο, υπάρχει και το εφικτό. Άλλα πράγματα ίσχυαν τον Φεβρουάριο, άλλα ισχύουν σήμερα».

Για την αναδιάρθρωση και τις πολιτικές παρεμβάσεις που γίνονται:

«Δε νομίζω ότι παίζουν καθοριστικό ρόλο, γιατί υπάρχει αυτοδιοίκητο και όλα καταλήγουν στην ΕΠΟ που είναι ένας ξεχωριστός οργανισμός. Αυτό λέει η εμπειρία μου από πέρσι.  Δε γίνεται να μην έχουμε αναδιάρθρωση, εφόσον δε θα τελειώσουν τα πρωταθλήματα. Αν ολοκληρωθούν, παραμένουμε βάσει προκήρυξης ως είχαμε. Μετά μπορεί να μη γίνει αναδιάρθρωση. Αν γίνουν οι τρεις αγωνιστικές σε μας, θα διεκδικήσουμε σίγουρα την άνοδο».

Για τα ελάχιστα έσοδα στις ομάδες της Φούτμπολ Λιγκ:

«Σε όλες τις ομάδες υπάρχει μία δυσαρέσκεια για τα οικονομικά. Δεν ξέρω κατά πόσο μπορούν να ανταποκριθούν αρκετές ομάδες από τη Φούτμπολ Λιγκ του χρόνου σε ένα τέτοιου είδους πρωτάθλημα, γιατί ήταν οικονομικά καταστροφική η χρονιά. Έχουν δημιουργηθεί πάγιες υποχρεώσεις τεράστιες, όπως το ΙΚΑ, το ασφαλιστικό συμβόλαιο. Εμείς έχουμε πάρει μόνο 35.000 ευρώ από τα τηλεοπτικά, ενώ ακούγαμε για 100.000. Υπάρχει συμβόλαιο που δεν έχει τηρηθεί. Είναι να παίρνουμε 55.000 περίπου ακόμη, γιατί παρακρατείται ένα ποσό για το ασφαλιστικό συμβόλαιο. Η πολιτεία να καταλάβει ότι δεν πρέπει να στηρίζεται στους παράγοντες. Πρέπει να δημιουργηθούν συνθήκες για τις ομάδες, ώστε να είναι για χρόνια βιώσιμες».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.