Βεργέτης: Ήμασταν συνειδητοποιημένοι πως θα ήταν ένα δύσκολο ματς

Συνειδητοποιημένοι πως θα αγωνιστούν σε ένα δύσκολο παιχνίδι ήταν παίκτες και προπονητής της Νίκης Βόλου, όπως δήλωσε ο Στάικος Βεργέτης στη συνέντευξη τύπου. Ο τεχνικός της ομάδας, που άκουσε τους οπαδούς να φωνάζουν το όνομά του στο τέλος του αγώνα με τον Ιάλυσο, πρόσθεσε ότι αυτό επιβεβαιώθηκε κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης. Παραδέχτηκε επίσης πως παρά τις μεγάλες ευκαιρίες της Νίκης και τα δύο γκολ στο πρώτο μέρος, θα μπορούσε να έχει προηγηθεί με 0-1 ο Ιάλυσος, ενώ αναφέρθηκε και στο επόμενο παιχνίδι με το Αιγάλεω, στο οποίο ζήτησε να δώσουν τη μάχη μαζί με τον κόσμο, καλώντας τον να υποστηρίξει με θέρμη την ομάδα. Ακόμη μίλησε για την ανάγκη να είναι όσο το δυνατόν πιο πολλοί παίκτες ετοιμοπόλεμοι, γιατί θα χρειαστούν. Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

 

«Γνωρίζοντας εκ των προτέρων ότι πρόκειται για μία δύσκολη αποστολή σήμερα, τόσο εγώ όσο και οι παίκτες μας ήμασταν συνειδητοποιημένοι, ανεξαρτήτως σε ποια βαθμολογική θέση βρίσκεται ο αντίπαλος. Ξέραμε ότι είχαμε ένα δύσκολο αγώνα, γεγονός που επιβεβαιώθηκε. Μπορεί στο πρώτο μέρος να έχουν καταγραφεί από την ομάδα μας πολλές τελικές προσπάθειες, δύο δοκάρια και δύο γκολ, όμως θα μπορούσε να είναι και 0-1 το σκορ. Εντοπίσαμε τι φταίει, το αναλύσαμε στα παιδιά στο ημίχρονο και αφενός βγήκαμε καλύτερα σε ό,τι αφορά την αμυντική οργάνωση της ομάδας, αφετέρου η αλλαγή σχηματισμού (σ.σ. μοναδικός αμυντικός μέσος ο Μπιτσάκος και εσωτερικοί χαφ ο Ντομίνγκεθ και ο Ιορδανίδης) δεν επέτρεψε στον αντίπαλο να απειλήσει με ξεκάθαρη ευκαιρία για γκολ.  Έτσι βρήκαμε την ισορροπία, προκειμένου να μην απειληθούμε και να βγάλουμε όσες φάσεις μπορούσαμε.

Στο δεύτερο μέρος δυστυχώς δεν καταφέραμε να σκοράρουμε άλλο γκολ, αλλά κρατάμε τα δύο γκολ του πρώτου ημιχρόνου και τους πολύτιμους τρεις βαθμούς.

Συγκεντρωνόμαστε στο μεγάλο παιχνίδι με το Αιγάλεω που έχουμε μπροστά μας. Είναι ένα παιχνίδι που πρέπει να δώσουμε πάση θυσία τη μάχη με την υποστήριξη των οπαδών μας. Τους καλώ σε όλα τα εντός έδρας παιχνίδια να έρθουν και να βοηθήσουν την ομάδα και να δώσουν φτερά στα πόδια των ποδοσφαιριστών.  Μας είναι πάρα πολύ σημαντική η στήριξή τους. Στις τελευταίες στροφές του πρωταθλήματος θα κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε».

 Για τους νεοαποκτηθέντες: 

«Ο Μάρτιν Μπαταγίνι μπαίνει σιγά-σιγά στην ομάδα και βοηθάει ουσιαστικά. Έκανε μία πολύ καλή εμφάνιση στην Καλαμάτα και σήμερα ήταν αποτελεσματικός στις ευκαιρίες που του παρουσιάστηκαν. Όσο περνάει ο καιρός, τόσο θα ανεβαίνει ο βαθμός ετοιμότητας του. Βοηθά  και το γεγονός ότι υπάρχουν Αργεντινοί παίκτες, αλλά και Ισπανοί που μιλάνε την ίδια γλώσσα, όπως και ο τεχνικός διευθυντής ο Ρήγας Στύλας και εγώ.

Κι ο Θωμάς Τσιμπούκας είναι ένα παιδί που μπαίνει σιγά-σιγά στο κλίμα της ομάδας μέσα από τις προπονήσεις και υιοθετεί τα στοιχεία που θέλουμε να περάσουμε. Επειδή υπάρχουν πολλές κάρτες, ο κάθε παίκτης είναι χρήσιμος και απαραίτητος. Μπήκε ας πούμε ο Γιώργος Ιορδανίδης μετά από καιρό και το παιδί βοήθησε ουσιαστικά την ομάδα. Θέλουμε όλο το τεχνικό επιτελείο να έχουμε τους παίκτες έτοιμους και διαθέσιμους για όποτε χρειαστεί. Με τον Τσιμπούκα ήθελα να δώσω λίγο χρόνο στην ομάδα να λειτουργήσει με πεντάδα πίσω. Είναι ένας δεύτερος σχηματισμός, τον οποίον δουλεύουμε και στις προπονήσεις κάποιες φορές και θέλουμε να τον δούμε και σε αγώνες, γιατί σίγουρα σε κάποια ματς θα μας χρειαστεί. Από τη στιγμή που ήρθα ζω με τις απουσίες».

Σε ό,τι αφορά τον τεχνικό του Ιάλυσου, Βαγγέλη Χοσάδα, τόνισε ότι η ομάδα του θα μπορούσε να προηγηθεί με 0-1 και αν αυτό γινόταν θα ήταν διαφορετική η εξέλιξη του ματς και έκανε λόγο για δύο κλασικά αμυντικά λάθη στα δύο τέρματα της Νίκης, για την οποία ανέφερε ότι είναι πολύ καλή μεσοεπιθετικά. Ακόμη επισήμανε ότι αν είχε ο Ιάλυσος αυτό το ρόστερ από την αρχή, θα ήταν σε καλύτερη θέση και πως με δεδομένο ότι ουσιαστικά αποτελεί καινούργιο σύνολο, τα πήγε καλά στο ματς με τη Νίκη.

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.