Βεργέτης: Το ποδόσφαιρο δεν είναι μόνο συστήματα και τεχνική

Γονείς, παιδιά, προπονητές και φίλαθλοι ανταποκρίθηκαν μαζικά στο κάλεσμα της Νίκης Βόλου στην εκδήλωση που διοργάνωσε με θέμα «Ποδόσφαιρο και Συναίσθημα», με κύριο ομιλητή τον προπονητή της ανδρικής ομάδας, Στάικο Βεργέτη, που τόνισε ότι το ποδόσφαιρο δεν είναι μόνο συστήματα και τεχνική!

«Είναι μία εκδήλωση που έχω κάνει και σε άλλες ομάδες στο παρελθόν που αφορά τις αναπτυξιακές ηλικίες, τα παιδιά, τους γονείς και τους προπονητές. Πιάνουμε το ποδόσφαιρο από την οπτική γωνία των συναισθημάτων και φροντίζουμε να θωρακίσουμε κάποιες σκέψεις και προβληματισμούς στους τρεις αυτούς τομείς» σημείωσε ο τεχνικός της Νίκης σχολιάζοντας και πιο συγκεκριμένα ζητήματα.

Για το πώς αντιδρούν οι γονείς: «Στην πλειοψηφία τους οι γονείς δεν νομίζουν ότι έχουν ένα τεράστιο ταλέντο στο σπίτι τους. Απλά εμείς στεκόμαστε στους λίγους γονείς που ξεφεύγουν. Αλλά κι αυτοί θα πάρουν το μάθημά τους σήμερα».

Για την ενεργή συμμετοχή του σε προπονήσεις των ακαδημιών: «Είναι κάτι που συνηθίζω να το κάνω σε όποια ομάδα έχω βρεθεί. Σκύβω στην ακαδημία γιατί θέλω να είμαι δίκαιος στην κρίση μου όσον αφορά τα παιδιά, αν και εφόσον κάποια κριθούν έτοιμα να έρθουνε στη μεγάλη ομάδα. Ξεκινήσαμε με το Κολέγιο να έχουμε κάποια παιδιά στις προπονήσεις, 2-3 κάθε εβδομάδα. Εγώ θα πηγαίνω κάποια απογεύματα στην Κ17 και ξεκίνησα ήδη ώστε να μάθω καλά τα παιδιά, για να είμαστε δίκαιοι στις επιλογές. Στόχος είναι να αυτοτροφοδοτείται μία ομάδα, συνδέεται με την εντοπιότητα και τον κόσμο. Είναι δέσιμο καρδιάς αυτό».

Γιατί όλα αυτά δεν έγιναν από ομάδες στα χρόνια της κρίσης; «Δεν είναι όλα αυτά εύκολα. Θέλει προσπάθεια και πολύ χρόνο, υπομονή και να συντελέσουν πάρα πολλοί παράγοντες. Απλά εγώ το πράττω αυτό και καμαρώνω που βοηθώ παιδιά και που μία ομάδα έχει δικά της παιδιά».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.