Βλάχος: «Θέλουμε το χρυσό-Παρακολουθούμε τι συμβαίνει στην Ελλάδα» (video)

ΦΩΤΟ: ΙΝΤΙΜΕ/GEPA PICTURES
Οι δηλώσεις του Βολιώτη προπονητή της Εθνικής Πόλο

Στη σκιά των μεγάλων και καταστροφικών πυρκαγιών στην Ελλάδα, η εθνική ομάδα πόλο ήρθε να προσφέρει το ελάχιστο δείγμα χαράς, καθώς πέρασε στον τελικό του ολυμπιακού τουρνουά, και έχοντας εξασφαλίσει το μετάλλιο, στοχεύει ξεκάθαρα στο χρυσό, μετά  τη νίκη στον ημιτελικό 9-6 επί της Ουγγαρίας.

Από την πλευρά του, ο Βολιώτης ομοσπονδιακός προπονητής Θοδωρής Βλάχος, αναφέρθηκε στο όνειρο του τελικού μιλώντας στην κάμερα της ΕΡΤ, χωρίς να παραγνωρίζει τι γίνεται αυτήν τη στιγμή στην Ελλάδα με τις πυρκαγιές. «Είμαστε πολύ μακριά αλλά παρακολουθούμε τι συμβαίνει. Εμείς ζούμε το όνειρό μας, το κάνουμε πραγματικότητα, αλλά πολλά όνειρα και πολλές θυσίες συμπολιτών μας Ελλήνων έχουν χαθεί. Δεν ξέρω αν μπορέσαμε με αυτήν τη νίκη, με αυτό που κάνουμε στο Τόκιο να δώσουμε λίγη χαρά σε κάποιους ανθρώπους. Δεν συγκρίνονται τα συναισθήματα η ζωή είναι σκληρή… Σε μας τις τελευταίες ημέρες η ζωή συμπεριφέρεται με τον καλύτερο τρόπο, και όπως είπα πριν κάνουμε πραγματικότητα το όνειρό μας. Δεν ξέρω αν μπορούμε να βοηθήσουμε διαφορετικά, καμιά φορά με τη φωτιά δεν μπορεί να βοηθήσει κανένας» σημείωσε αρχικά ο τεχνικός της Εθνικής Ελλάδας, ζητώντας όμως και την κατανόηση…: «Αλλά επιτρέψτε μας να είμαστε χαρούμενοι, να ζήσουμε αυτό που περιμέναμε χρόνια, αυτήν τη στιγμή περίμενε όλο το ελληνικό πόλο χρόνια., να βρεθεί σ’ ένα τελικό. Εγώ που είμαι επτά χρόνια προπονητής στην ομάδα, έχω βρεθεί σε αυτήν τη θέση τρεις ή τέσσερις φορές και ήταν το απωθημένο μου να ζήσω τον τελικό μιας μεγάλη διοργάνωσης. Αλλά τελικά η μοίρα μου επιφύλαξε να ζήσω ένα τελικό της μεγαλύτερης διοργάνωσης, των Ολυμπιακών Αγώνων. Τι να πω, πιστεύω ότι δεν τελειώσαμε… θέλουμε το χρυσό, θέλουμε να σηκώσουμε τη σημαία ψηλά και να ακουστεί ο ύμνος»!

Για το πόσο δύσκολη ήταν η πρόκριση στον τελικό, επεσήμανε εξάλλου: «Στον Αθλητισμό δεν υπάρχει το ποτέ. Υπάρχει προσπάθεια και αξία. Αυτό είπα στα παιδιά και αξίζουν να κρεμάσουν ένα μετάλλιο στο στήθος μιας μεγάλης διοργάνωσης, κυρίως Ολυμπιακών Αγώνων κάτι που δεν έχουμε, και να παίξουμε σ’ έναν τελικό. Να το χαρούμε και να το ευχαριστηθούμε και να προσπαθήσουμε για το τέλειο, αυτό είναι το ζητούμενο».

Ειδικά για την επίτευξη της νίκης επί της Ουγγαρίας, ο Θοδωρής Βλάχος έκανε λόγο για τελικό και αναφέρθηκε στα στοιχεία που έπαιξαν ρόλο, μοιάζοντας πάντως να προσπαθεί να συνειδητοποιήσεις ότι η Ελλάδα πέτυχε δύο νίκες στο τουρνουά απέναντι σε μία υπερδύναμη του αθλήματος! «Κερδίσαμε την Ουγγαρία μία έμπειρη ομάδα-υπερδύναμη, δεύτερη φορά σε ένα τουρνουά… Το πώς; Με αυτοθυσία, ψυχή, καρδιά, τακτική, μεγάλες άμυνες, μεγάλα γκολ, με όλα αυτά που χρειάζεται ένας τελικός, γιατί το παιχνίδι σήμερα ήταν τελικός» τόνισε.

Όσον αφορά τον στόχο της Κυριακής; «Εδώ που φτάσαμε δεν υπάρχει δεύτερη σκέψη. Υπάρχουν πανηγύρια, σίγουρα αυτό που καταφέραμε πρώτη φορά θα το πανηγυρίσουμε λίγες ώρες και θα βρούμε τον τρόπο μετά να ηρεμήσουμε και να σκεφτούμε τον αντίπαλό μας. Είναι η πρώτη μας φορά σε ένα τελικό μεγάλης διοργάνωσης, δεν θα αφήσουμε να πάει χαμένη αυτή η στιγμή. Θα τη ζήσουμε και θα προσπαθήσουμε με τον καλύτερό μας εαυτό να τα καταφέρουμε» κατέληξε ο ομοσπονδιακός προπονητής.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.