Ξεκινάει με κύπελλο στη Φήκη ο Πύρασος-Τι δηλώνει ο προπονητής Δημήτρης Φραγκούλης

O προπονητής του Πυράσου Δημήτρης Φραγκούλης (δεξιά) με τον πρόεδρο του συλλόγου κο Μόσδρομο
Επιδιώκοντας τον πρωταγωνιστικό ρόλο για τη νέα χρονιά

Για πρώτη φορά στην ιστορία του ο Πύρασος Νέας Αγχιάλου θα πάρει μέρος στο κύπελλο Ελλάδας, αντιμετωπίζοντας αύριο Τετάρτη στις 17:30 την ομάδα του ΠΟ Φήκης εκτός έδρας, στο πλαίσιο της πρώτης φάσης του κυπέλλου Ελλάδας, με τον προπονητή του Δημήτρη Φραγκούλη να τονίζει στο «Magnesiasports» ότι σίγουρα η ομάδα δεν είναι έτοιμη αλλά δεν θα πετάξει και λευκή πετσέτα πριν ολοκληρωθεί η αναμέτρηση.

Γι’ αυτήν τη φάση, αύριο Τετάρτη διεξάγονται 21 αγώνες, με δύο ακόμη να έχουν αναβληθεί, ενώ ο Πύρασος μπήκε στην κληρωτίδα ως κυπελλούχος της ΕΠΣΘ, και με την κλήρωση να τον φέρνει αντιμέτωπο με ομάδα μεγαλύτερης κατηγορίας, μιας και η Φήκη θα πάρει μέρος στη Γ’ Εθνική. «Η διαφορά μιας κατηγορίας δείχνει και τη δυσκολία του αγώνα. Εμείς είμαστε σε φάση προετοιμασίας και συνεχίζουμε να δουλεύουμε με γνώμονα το ότι το πρωτάθλημα αρχίζει στις 17 Σεπτεμβρίου, οπότε δεν είμαστε έτοιμοι. Ωστόσο θέλουμε να είμαστε ανταγωνιστικοί και να παλέψουμε στο παιχνίδι απέναντι σε έναν θεωρητικά ανώτερο αντίπαλο, θα κάνουμε ό,τι μπορούμε προς αυτήν την κατεύθυνση» είναι το πρώτο σχόλιο του Δημήτρη Φραγκούλη, όσον αφορά την αναμέτρηση της ομάδας του.

Ο τεχνικός του Πυράσου πάντως παραδέχεται ότι κατά την τρέχουσα θερινή μεταγραφική περίοδο έγιναν πολλές και σημαντικές αλλαγές στο ρόστερ. «Έγινε μία νέα ομάδα σχεδόν καινούργια, με πολλές αποχωρήσεις βασικών παικτών. Έμειναν κάποια νέα παιδιά που πέρυσι δεν είχαν πολύ χρόνο συμμετοχής λόγω και του πρωταθλητισμού που έκανε η ομάδα, αλλά είναι ταλαντούχοι και ελπιδοφόροι παίκτες που μπορούν να δώσουν πράγματα. Από εκεί και πέρα προσπαθήσαμε να βρούμε και άλλους παίκτες κυρίως νεαρής ηλικίας για να μπορέσουμε να δουλέψουμε και να φτιάξουμε έναν νέο κορμό, τονώνοντας παράλληλα το αγχιαλίτικο στοιχείο, που τα προηγούμενα χρόνια είχε μείνει λίγο πίσω. Κινηθήκαμε λοιπόν προς αυτήν την κατεύθυνση και θα είμαστε ανταγωνιστικοί στο πρωτάθλημα» ανέφερε σχετικά.

Ανταγωνιστικοί έστω και αν όχι αρχικά φαβορί

Πέρα από το σημερινό παιχνίδι, στη συνομιλία με τον προπονητή της ομάδας της Νέας Αγχιάλου, ο ίδιος αναφέρει ότι μπορεί ο Πύρασος να μην είναι το απόλυτο φαβορί για το ερχόμενο πρωτάθλημα της Α’ ΕΠΣΘ, αλλά σε κάθε περίπτωση θέλει να δείξει τα δόντια του απέναντι σε κάθε αντίπαλο.

«Βάσει μπάτζετ ομάδων κινούμαστε αρκετά πιο χαμηλά σε σχέση με άλλες ομάδες του πρωταθλήματος. Αυτό όμως δεν παίζει ποδόσφαιρο. Το μπάτζετ σου δίνει ένα προβάδισμα στην αφετηρία, αλλά αυτό πρέπει ν’ αποδειχθεί μέσα στο γήπεδο. Στην αφετηρία δεν μπορούμε να είμαστε φαβορί αλλά εμείς θέλουμε να είμαστε πρωταγωνιστές» σημειώνει σχετικά ο Δημήτρης Φραγκούλης για να επισημάνει κατηγορηματικά: «Ο Πύρασος δεν μπορεί να είναι ομάδα που απλώς κατεβαίνει για να παίξει. Πρέπει να κατεβαίνει για να διεκδικεί τη νίκη σε κάθε παιχνίδι. Για μένα πάντως ο κύριος στόχος της ομάδας πέρα από το να είναι ανταγωνιστική και να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο, είναι το να δημιουργήσει νέο κορμό στον οποίο θα στηριχθεί τα επόμενα χρόνια».

Τρεις σίγουρες απουσίες

Όσον αφορά την αποστολή για την αναμέτρηση στο δημοτικό στάδιο Φήκης, ο τεχνικός του Πυράσου δεν θα έχει στη διάθεσή του τρεις παίκτες ενώ αμφίβολος είναι ένας ακόμη.

Συγκεκριμένα, ακόμη δεν έχουν εκδοθεί τα δελτία των Δημήτρη Δίντση και Δημήτρη Τσάμη, ενώ απών θα είναι και ο τραυματίας Γιώργος Τσάμης που υπέστη ρήξη πρόσθιου χιαστί συνδέσμου στο φιλικό του Πυράσου με την Κ17 του ΝΠΣ Βόλος. «Είναι μεγάλη απουσία θεωρώ για την ομάδα ο Γιώργος» τονίζει άλλωστε ο Δημήτρης Φραγκούλης κάνοντας λόγο για μία σημαντική απώλεια όλη τη χρονιά για τον Πύρασο.

Τέλος, αμφίβολος είναι ο Λουκάι εξαιτίας ίωσης. Ωστόσο δεν αποκλείεται να ταξιδέψει μαζί με τους υπόλοιπους συμπαίκτες του στη Φήκη.

Χρυσόστομος Τρίμμης

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.