Ζγκούρη: Πιστεύω πως είμαστε οι καλύτεροι και θα πάρουμε άνετα το πρωτάθλημα

Ο Αντώνης Ζγκούρη είναι ένα βασικό μέλος της ενδεκάδας του Ολυμπιακού Βόλου, αγωνιζόμενος στις δύο πτέρυγες της μεσοεπιθετικής γραμμής, ωστόσο στο τελευταίο παιχνίδι με τον Αστέρα Ιτέας εκτός έδρας τοποθετήθηκε από τον προπονητή του στην κορυφή της επίθεσης και ήταν πάρα πολύ καλός. Ο 30χρονος ποδοσφαιριστής έκανε δηλώσεις στο Magnesiasports, στις οποίες αναφέρει ότι έχει χρησιμοποιηθεί κατά κόρον ως σέντερ φορ στις προηγούμενες ομάδες του και πως μπορεί να παίξει σε όλες τις θέσεις της επίθεσης. Επίσης, εκφράζει την πίστη ότι ο Ολυμπιακός Β. είναι καλύτερη ομάδα από τη Νίκη και πως θα πάρει άνετα το πρωτάθλημα στο τέλος. Σε ό,τι αφορά το προσεχές ματς με τα Σέλλανα εκτός έδρας τονίζει το αυτονόητο, ότι, όπως σε όλα τα παιχνίδια, έτσι και σ’ αυτό στόχος είναι η νίκη .

Αναλυτικά ο Αντώνης Ζγκούρη μίλησε:

Για τη δική του απόδοση και τη μεγάλη του συμβολή στο διπλό επί του Αστέρα στην Ιτέα και αν πιστεύει ότι έκανε την καλύτερή του εμφάνιση, αγωνιζόμενος στην κορυφή της επίθεσης, όπου δεν τον είχαν δει μέχρι στιγμής οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού Β.:

«Πρώτα απ’ όλα ήταν ένα αρκετά δύσκολο παιχνίδι εκτός έδρας. Στο πρώτο ημίχρονο δεν ήμασταν τόσο καλοί, αλλά στο δεύτερο δείξαμε τις δυνατότητές μας. Εγώ παίζω σε όλες τις θέσεις μπροστά και στις προηγούμενες ομάδες μου έχω παίξει περισσότερο σέντερ φορ. Κάθε ματς εγώ τα δίνω όλα κι ό,τι καλύτερο βγει για την ομάδα. Δεν πιστεύω ότι μόνο η δική μου παρουσία βοήθησε. Κάναμε αλλαγές, που βοήθησαν όλες. Μπήκαμε πιο φρέσκοι παίκτες, είχαμε τις κατάλληλες εντολές από τον πάγκο και συμβάλαμε όλοι στη νίκη. Σκοράραμε δύο γκολ και είχαμε κι άλλες ευκαιρίες να αυξήσουμε το σκορ».

Για το πέναλτι που κέρδισε, με το οποίο έγινε το 0-2:

«Πιστεύω ότι ο αντίπαλος δεν πηγαίνει για την μπάλα και με ανατρέπει με το σώμα, οπότε είναι πέναλτι».

Για το ότι ο Ολυμπιακός Β., αν και δεν ήταν το ίδιο καλός με προηγούμενα παιχνίδια, είχε τον τρόπο να κερδίσει:

«Όταν δεν είμαστε καλοί και κερδίζουμε, μπορούμε να φανταστούμε τι θα συμβεί, όταν δεν είμαστε καλοί».

Για το γεγονός ότι στο παιχνίδι της περασμένης Κυριακής ο Ολυμπιακός Βόλου πήρε μία νίκη με τραυματία τον Σαχινίδη και με τον Φλίγκο να γίνεται αλλαγή στο 0-0 κι αν αυτό είναι απόδειξη των πολλών λύσεων που έχει η ομάδα:

«Δε μας προβληματίζει τίποτα, καθώς έχουμε μεγάλο ρόστερ και μπορεί να αναπληρώνει ο ένας τον άλλον. Υπάρχουν παίκτες σε όλες τις θέσεις που μπορούν να βάλουν γκολ, όπως ο Λεάντρο που είναι στόπερ και πέτυχε το πρώτο γκολ».

Για το αν μπορεί να σπάσει φέτος το ρεκόρ του στο σκοράρισμα στη Γ’ Εθνική, που είναι τα 14 γκολ με τον Νέστο Χρυσούπολης, έχοντας πετύχει μέχρι στιγμής τρία σε επτά αναμετρήσεις:

«Πρώτος μας στόχος είναι το πρωτάθλημα που θα το πάρουμε πιστεύω άνετα στο τέλος, γιατί έχουμε την καλύτερη ομάδα σε όλα τα επίπεδα, και αγωνιστικά και διοικητικά και σε ό,τι αφορά τον κόσμο, που έρχεται και εντός και εκτός έδρας πάρα πολύς και μας βοηθά. Ατομικός στόχος είναι να ξεπεράσω αυτό το ρεκόρ, γιατί όχι; Αλλά πρώτα σκεφτόμαστε την κατάκτηση του πρωταθλήματος και μετά όλα τ’ άλλα».

Για το αν πιστεύει ότι έχουν καλύτερη ομάδα από τη Νίκη:

«Είναι κάτι που δεν το λέω μόνο εγώ. Φάνηκε στα δύο μεταξύ μας παιχνίδια, παρόλο που ήρθαμε 0-0 στο πρωτάθλημα, ότι έχουμε καλύτερη ομάδα. Πρέπει βέβαια να το αποδείξουμε και στη συνέχεια στο γήπεδο, γιατί εκεί το αποδεικνύεις, αλλά πιστεύω ότι στο τέλος θα το πάρουμε το πρωτάθλημα από τη Νίκη».

Για το ματς με τα Σέλλανα την προσεχή Κυριακή κι αν πιστεύει ότι είναι ιδιαίτερα κρίσιμο:

«Όλα τα ματς είναι ξεχωριστά. Όπως σε όλα τα παιχνίδια πάμε για τη νίκη, το ίδιο θα πάμε και σ’ αυτό. Μας έχει προετοιμάσει ο προπονητής μας, για να πάμε να κερδίσουμε».

Για την εκτίμηση που κάνει μέχρι το τέλος του πρώτου γύρου, που η ομάδα του έχει τρία ματς εκτός έδρας με Σέλλανα, Φωκικό και Αλμυρό και δύο εντός με Αναγέννηση Καρδίτσας και Αχιλλέα Νεοκαισάρειας, τη στιγμή που η βασική αντίπαλός τους, η Νίκη, έχει τρεις αγώνες εντός και δύο εκτός:

«Δεν κάνουμε κάποια εκτίμηση. Η προσδοκία μας είναι ότι εμείς θα κάνουμε το πέντε στα πέντε μέχρι το τέλος του πρώτου γύρου και η Νίκη ας κάνει ό,τι θέλει στα δικά της παιχνίδια».

 Για το αν νιώθει πίεση από το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός Β. πρέπει συνεχώς να νικά:

«Είμαστε μεγάλη ομάδα και το ξέρουμε, αλλά δεν πιστεύω ότι υπάρχει πίεση σε μας από τη διοίκηση και το προπονητικό team κι αυτό βγαίνει μέσα στο γήπεδο και παίζουμε ωραίο ποδόσφαιρο και πετυχαίνουμε μεγάλες νίκες. Είμαστε μία χαρά. Την πίεση την έχει ο καθένας από μόνος του».

Για το πώς αντιμετωπίζει ότι η ομάδα του μέχρι το τέλος του πρώτου γύρου θα έχει δώσει τα εννιά από τα 13 παιχνίδια της μακριά από την πρώτη της έδρα, που είναι το Πανθεσσαλικό:

«Σίγουρα είναι λίγο περίεργο, αλλά κι αυτά τα ματς που έχουμε παίξει μακριά από το Πανθεσσαλικό οι οπαδοί μας είναι εκεί, οπότε είναι σαν να παίζουμε εντός έδρας».

Για τον κόσμο της ομάδας που ετοιμάζεται να δώσει το παρών και στα Σέλλανα:

«Τον έχουμε νιώσει πολύ τον κόσμο και στους εντός και στους εκτός έδρας και πιστεύω ότι θα είναι και πάλι εκεί να βοηθήσει την ομάδα να καταφέρει τον στόχο της».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.