Ο Γιώργος Καπουτζίδης αγαπήθηκε από το τηλεοπτικό κοινό ως … Χοσέ αρχικά στις «Σαββατογεννημένες» και λατρεύτηκε στο «Παρά Πέντε» ως Σπύρος. Μετά την Εθνική Ελλάδος και τις Σέρρες , το πρώτο του θεατρικό έργο με τίτλο «Όποιος Θέλει να Χωρίσει να Σηκώσει το Χέρι του» που ξετρέλανε το κοινό , κάνει περιοδεία και φυσικά από το πρόγραμμά του δεν θα έλειπε και ο Βόλος όπου πέρασε πρόσφατα το θεατρικό του.
Άλλωστε όπως εκμυστηρεύτηκε ο Γιώργος Καπουτζίδης μιλώντας στο Ράδιο ΕΝΑ και στον Ηλία Κουτσερή, ο Βόλος έχει μια ξεχωριστή θέση στην καρδιά του μιας και ήταν ο προορισμός της πρώτης του σχολικής εκδρομής!
«Τον αγαπώ ιδιαίτερα τον Βόλο. Είναι η πρώτη πόλη που πήγα εκδρομή με το σχολείο στο Γυμνάσιο, όταν δηλαδή βγήκαμε πια έξω από τα σύνορα των Σερρών και ήρθαμε στον Βόλο και το θυμάμαι χαρακτηριστικά», είπε ο αγαπημένος καλλιτέχνης. Βέβαια μίλησε πολύ εκδηλωτικά και για το βολιώτικο κοινό, επισημαίνοντας πως δεν είναι τυχαίο ότι όλες οι θεατρικές παραστάσεις επιλέγουν τον Βόλο, ως ένα μέρος της περιοδείας του.
Πρακτορείο στην Αυστρία πήρε τα δικαιώματα!
«Ο Βόλος δεν πρέπει να έχει παράπονο γιατί είναι πάνω -πάνω στη λίστα όλων των θεάτρων που κάνουν περιοδεία. Απ΄ όσα χρόνια είμαι στην Αθήνα, δεν ξέρω εάν υπάρχει θέατρο που δεν κάνει περιοδεία στον Βόλο και ο Βόλος θεωρείται μία πολύ σημαντική στάση γιατί εκτιμάμε ιδιαίτερα και το κοινό του Βόλου, το οποίο είναι όχι… δύσκολο, αλλά επιλεκτικό, έξυπνο. Είναι ένα κοινό που έχει δει θέατρο, ξέρει, γνωρίζει. Όταν έρχεται σε επαφή με όλες τις παραστάσεις έχει μία γνώση παραπάνω», επεσήμανε ο ίδιος.
Η παράστασή του όμως δεν ταξιδεύει μόνο στην Ελλάδα, καθώς έκανε γνωστό πως πρακτορείο στην Αυστρία διάβασε το σενάριο και πήρε τα δικαιώματα για να ανέβει η παράσταση σε Αυστρία και Γερμανία. Παράλληλα, η ευρωπαϊκή pop κωμωδία, όπως ο ίδιος τη χαρακτηρίζει θα συνεχίσει παραστάσεις στη Θεσσαλονίκη από τις 28 Οκτωβρίου από το ΚΘΒΕ, ενώ και ο Θεατρικός Οργανισμός Κύπρου ζήτησε το έργο και θα το ανεβάσει τον Οκτώβριο στην Κύπρο.
«Επιζητώ να γράφω χωρίς “πρέπει”»
Όσο για το εάν θα τον δούμε πάλι μπροστά το γυαλί ή στο σανίδι, ο ίδιος, απόλυτα απελευθερωμένος από τα «πρέπει», από την μέθεξη των φώτων, απαντά πως αυτό που επιζητά είναι να γράφει χωρίς πρέπει, χωρίς πρόγραμμα και να φτιάχνει έναν καινούργιο κόσμο.
«Το να παίζω και να πρωταγωνιστώ δεν το θέλω καθόλου αυτή την περίοδο. Εάν μου γεννηθεί η ανάγκη θα το κάνω. Δεν θα το κάνω για να συντηρήσω μια δημοφιλία κτλ. Εμένα μου αρέσει η ζωή στο νησί, στην Αίγινα», επεσήμανε.
Ως προς τα επόμενα σχέδιά του αποκάλυψε ότι ετοιμάζει κάτι για τον κινηματογράφο, ενώ θα προχωρήσει και τη δεύτερη σεζόν από τις «Σέρρες». Φυσικά θα βρεθεί στη Θεσσαλονίκη το φθινόπωρο που θα παιχτεί η παράσταση αλλά πάνω απ’ όλα « θέλω να κοιτάω τη θάλασσα και να γράφω».































