Το «διαφορετικό» Σαββατόβραδο του Βόλου

Άδειοι οι δρόμοι της πόλης

Το πρωί του Σαββάτου, μετά την ανακοίνωση, την προηγούμενη ημέρα, ότι κλείνουν όλα τα κέντρα εστίασης, ο Βόλος δεν έδειχνε να χάνει τους ρυθμούς του. Όλα φαίνονταν να κυλούν φυσιολογικά ή σχεδόν φυσιολογικά.

Δεν ήταν λίγος ο κόσμος που κυκλοφόρησε, αν κρίνουμε από τις εικόνες σε λαϊκές αγορές και σούπερ μάρκετ. Δεν ήταν λίγος επίσης ο κόσμος που δεν είχε πειστεί ούτε για την επάρκεια των προϊόντων στα μάρκετ και δεν άφησε χαρτί υγείας και ζυμαρικό από τα ράφια, αλλά ούτε και για την κρισιμότητα της κατάστασης, λόγω κορωνοϊού, και δεν δίστασε να ξεχυθεί στις κοντινές παραλίες και να απολαύσει τον καφέ στο πλαστικό. Ωστόσο η νύχτα ήταν διαφορετική στο Βόλο κι αυτό το μαρτυρούν συμπολίτες που κυκλοφόρησαν με το αυτοκίνητο τους, ακόμη και στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, και μοιράστηκαν τις σκέψεις τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Μαγαζιά κλειστά, έρημοι δρόμοι, κίνηση μηδενική, λίγα αυτοκίνητα που και που έβλεπες. Ιωλκού, Δημητριάδος, Ιάσονος, Πολυμέρη, Ορμινίου, Νέα Δημητριάδα, Αναλήψεως, Καρτάλη… Όλοι οι δρόμοι άδειοι. Ούτε ταξί στην πλατεία Ελευθερίας δεν υπήρχε.Αυτό που έκανε το Σαββατόβραδο του Βόλου «διαφορετικό» ήταν ότι δεν έβλεπες πουθενά συναθροίσεις, σε μια πόλη με χιλιάδες φοιτητές, σε μια πόλη που η εικόνα της καθημερινότητας της είναι συνυφασμένη με τις συγκεντρωμένες ομάδες ανθρώπων. Στα τσιπουράδικα, τα καφέ, τις ταβέρνες. Τίποτα δεν θύμιζε τον πολύβουο από κόσμο Βόλο. Πρωτόγνωρες εικόνες για μια πόλη που οι συναθροίσεις είναι τρόπος ζωής.

Υπομονή και αισιοδοξία χρειάζεται. Θα το περάσουμε κι αυτό…

• Η φωτογραφία είναι του κ. Κωνσταντίνου Λυχναρόπουλου

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.