COCKTAIL : Ώριμος

Εσπεριδοειδή στοιχεία στο πιάτο μας για σήμερα και η πρότασή μας είναι ένα σχετικά γλυκό κοκτέιλ με βάση το gin, το οποίο έχουμε αρωματίσει με γλυκά μπαχαρικά και το συνδυάζουμε με ένα γλυκό κρασί (του οποίου η γλυκύτητα έχει επέλθει από υπερώριμα λιαστά σταφύλια, με φυσική διεργασία) και αρώματα ανανά. Έτσι έχουμε ένα γεμάτο σε σώμα κοκτέιλ, το οποίο θα ολοκληρώσει το πιάτο μας.

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ:

Το cocktail "Ώριμος" μπορείτε να το δοκιμάσετε και στο Bar Restaurant "BaCaRe" στη Σκενδεράνη 14 στο Βόλο.
Το cocktail “Ώριμος” μπορείτε να το δοκιμάσετε και στο Bar Restaurant “Ba.Ca.Re” στη Σκενδεράνη 14 στο Βόλο.

50ml Gin (αρωματισμένο με γλυκά μπαχαρικά)
30ml Μοσχάτος Λήμνου
20ml Βιολογικό νέκταρ αγαύης
25ml Φρέσκο χυμό από λάιμ
Μισό κομμάτι ανανά
Λίγο τριμμένο μοσχοκάρυδο
Αλκοόλ ανά μερίδα: 2.45 μονάδες

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Παίρνουμε το κομμάτι ανανά και το ξεφλουδίζουμε, το κόβουμε σε μικρά κομμάτια και τα ρίχνουμε στο σέικερ. Πατάμε τα κομμάτια ανανά με ένα γουδοχέρι, για να μας βγάλουν το ζουμί τους. Στη συνέχεια ρίχνουμε και τα υπόλοιπα συστατικά στο σέικερ μαζί με 8-9 πάγους και χτυπάμε ώστε να αναμειχτούν τα συστατικά μας, κάνουμε διπλό σούρωμα (αφροσυλλέκτη και σουρωτήρι) σε ποτήρι σαμπάνιας τύπου coupe, χωρίς πάγο. Στη συνέχεια τρίβουμε λίγο μοσχοκάρυδο από πάνω.

Μπορείτε να γευτείτε και να δοκιμάσετε το κοκτέιλ στο ξενοδοχείο Kivo Art & Gourmet Hotel, στο μπαρ των εστιατορίων Kivo Creative Greek Cuisine, Kivo Modern Asian Dining στη Σκιάθο, στο Καφέ Κοκτέιλ Μπαρ Puerto στην Παραλία του Βόλου και στην Άφησσο στα «6 Κλειδιά». Καλή σας απόλαυση!

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.