Άφαντοι για τις εκτιμήσεις

Με τον πλέον απροκάλυπτο τρόπο πωλούν εκδούλευση στους χιλιάδες Φαρσαλινούς αγρότες που επλήγησαν τον περασμένο μήνα από τις έντονες βροχοπτώσεις που κατέστρεψαν σε κάποιες περιπτώσεις ολοσχερώς τις καλλιέργειές τους!

Από τις 21 Μαΐου έχουν ήδη περάσει 25 ημέρες και το μόνο που έχουν εισπράξει οι πληγέντες από την κυβέρνηση ήταν μία κοινή ανακοίνωση των δύο τοπικών βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ κ.κ. Άννας Βαγενά και Νίκου Παπαδόπουλου οι οποίοι μάλιστα ισχυρίζονταν πως «ειδικότερα, κατόπιν παρεμβάσεών μας ενώπιον της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, οι ελεγκτικοί μηχανισμοί του ΕΛΓΑ κινητοποιήθηκαν άμεσα και προέβησαν σε αυτοψίες με σκοπό τη διακρίβωση του μεγέθους των ζημιών και την επιχείρηση των πρώτων εκτιμητικών πράξεων.»

Κάτι τέτοιο όμως όπως βεβαιώνουν οι ίδιοι οι αγρότες ουδέποτε συνέβη. Αντίθετα, ενώ η διαδικασία της πρώτης αναγγελίας ζημιάς ολοκληρώθηκε στις 4 Ιουνίου και η δεύτερη στις 8 Ιουνίου, δηλαδή εδώ και μία εβδομάδα, ουδείς εμφανίστηκε στα χωράφια που έχουν υποστεί ζημιές για να ξεκινήσουν οι εκτιμήσεις!

Και πώς να ξεκινήσουν οι εκτιμήσεις δηλαδή, όταν οι εργαζόμενοι στον ΕΛΓΑ βρίσκονται σε απεργία διαρκείας ζητώντας το αυτονόητο, δηλαδή να καλύπτεται το κόστος των χιλιομέτρων που διανύουν για να προχωρήσουν στις εκτιμήσεις, δηλαδή να κάνουν τη δουλειά τους! Αυτό δεν το γνώριζαν οι δύο τοπικοί βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ όταν εξέφραζαν την «αλληλεγγύη» τους που όμως μέχρι στιγμής μένει στα χαρτιά;

«ΑΦΑΝΤΟΙ ΟΙ ΕΚΤΙΜΗΤΕΣ»

Το ότι η διαδικασία παραμένει «παγωμένη» επιβεβαιώνει και ο ΤΟΕΒ Ενιπέα ο οποίος επίσης μετρά τις πληγές του από τις μεγάλες καταστροφές στις υποδομές του και κυρίως στα κανάλια άρδευσης.

Χαρακτηριστικές είναι οι δηλώσεις του προέδρου του ΤΟΕΒ Ενιπέα κ. Τάσου Δραχμάνη στον «Πρώτο Τύπο»: «Ακόμη τους περιμένουμε αλλά δυστυχώς είναι άφαντοι. Βέβαια αφού βρίσκονται σε απεργία πώς να έρθουν οι άνθρωποι» διερωτήθηκε για να προσθέσει: «Την περασμένη Παρασκευή είχα την τελευταία επικοινωνία με τις αρμόδιες υπηρεσίες του ΕΛΓΑ αλλά δυστυχώς δεν μπόρεσα να έχω κάποια ουσιαστική πληροφόρηση. Δεν είναι σίγουρο αν θα κατέβουν».

Την ίδια ώρα φυσικά η εικόνα της ζημιάς όσο καθυστερεί η έναρξη της εκτίμησης αλλάζει, ενώ πηγαίνει πίσω και το όλο χρονοδιάγραμμα της αποζημίωσης. Άλλοι αγρότες στην απελπισία τους επέλεξαν την επανασπορά, ενώ κάποιοι έχουν προεξοφλήσει πως αυτή η καταστροφή δεν πρόκειται να αποζημιωθεί από το κράτος.

Φυσικά οι αυξημένες εισφορές στον ΕΛΓΑ πληρώνονται και με το παραπάνω…

πηγή: εφημερίδα Πρώτος Τύπος Φαρσάλων

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.