Έλεγχοι με 13 συλλήψεις στη Θεσσαλία

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ
Κατά τη διάρκεια των δράσεων ελέγχθηκαν 1.529 άτομα

Στοχευμένοι αστυνομικοί έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν στους τέσσερις νομούς της Περιφέρειας Θεσσαλίας, στο πλαίσιο του γενικού επιχειρησιακού σχεδιασμού της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλίας για την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων και την αναβάθμιση του επιπέδου οδικής ασφάλειας.
Συγκεκριμένα, στις συντονισμένες αστυνομικές δράσεις που πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο 26.03.2016 από νωρίς το πρωί μέχρι αργά το απόγευμα, συμμετείχε ο απαιτούμενος αριθμός αστυνομικών από Υπηρεσίες των Διευθύνσεων Αστυνομίας Λάρισας, Μαγνησίας, Τρικάλων και Καρδίτσας.

Για την επίτευξη του παραπάνω σκοπού συγκροτήθηκαν ομάδες αστυνομικών που είχαν ως αντικείμενο τον έλεγχο οχημάτων, τη νόμιμη κυκλοφορία τους και τον έλεγχο των επιβαινόντων ατόμων, την προσαγωγή υπόπτων και τη σύλληψη ατόμων για διάπραξη αδικημάτων, καθώς επίσης τη δίωξη άλλων μορφών παραβατικότητας.

Κατά τη διάρκεια αυτών των δράσεων προέκυψαν τα ακόλουθα αποτελέσματα:

Ελέγχθηκαν:
– (1.529) άτομα,
– (1.382) οχήματα.

Προσήχθησαν (24) άτομα.

Συνελήφθησαν (13) άτομα και συγκεκριμένα:
– Έντεκα (11) άτομα, από τα οποία εννέα ημεδαποί και δύο αλλοδαποί, υπήκοοι Αλβανίας, για στέρηση άδειας ικανότητας οδήγησης.
– Ένας (1) ημεδαπός για κλοπή.
– Ένας (1) αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας, σε βάρος του οποίου εκκρεμεί καταδικαστική απόφαση για παράβαση του νόμου περί αλλοδαπών.

Βεβαιώθηκαν (359) παραβάσεις και συγκεκριμένα:
– Τριακόσιες πενήντα επτά (357) παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, ήτοι:
• (4) για μέθη,
• (3) για παραβίαση ερυθρού σηματοδότη,
• (31) για μη χρήση ζώνης ασφαλείας,
• (10) για μη χρήση προστατευτικού κράνους,
• (7) για ΚΤΕΟ,
• (58) για υπέρβαση ορίου ταχύτητας,
• (5) για χρήση κινητού τηλεφώνου,
• (239) λοιπές παραβάσεις.
– Μία (1) παράβαση για κλοπή.
– Μία (1) παράβαση του αδικήματος της επαιτείας.

Κατασχέθηκε ένα κινητό τηλέφωνο.

Παρόμοιες αστυνομικές δράσεις θα συνεχιστούν σε όλη την Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.
Γίνετε μέλος στο κανάλι Magnesianews στο Messenger για όλες τις τελευταίες ειδήσεις.