Έξαρση πυρκαγιών σε καλαμιές σιτηρών

Στο σημαντικό έργο που επιτελεί η πυροσβεστική και στον υψηλό επαγγελματισμό των στελεχών της αναφέρθηκε ο Βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, κατά την επίσκεψή του στην Περιφερειακή Διοίκηση Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Θεσσαλίας. Ο πρώην υπουργός είχε συνάντηση με τον Περιφερειακό Διευθυντή αντιπύραρχο κ. Νικόλαο Μιχαλάκη και τον Διοικητή της Πυροσβεστικής Λάρισας πύραρχο κ. Κωνσταντίνο Σκούπρα, ενώ συνομίλησε και με πυροσβέστες της βάρδιας.

Κατά τη συνάντηση έγινε λεπτομερής ενημέρωση για την έξαρση συμβάντων του φετινού καλοκαιριού που καλείται να αντιμετωπίσει η πυροσβεστική. Συγκεκριμένα, ο κ. Χαρακόπουλος, που επισκέφθηκε το Περιφερειακό Επιχειρησιακό Κέντρο Ελλάδος, πληροφορήθηκε για το σύνολο των πυρκαγιών από το Μάιο μέχρι και τις 15 Ιουλίου 2014, οι οποίες ανέρχονται σε 380 με τις καμένες εκτάσεις να φτάνουν τα 22.138 στρέμματα. Αξίζει να σημειωθεί ότι φέτος καταγράφονται αυξημένα κρούσματα πυρκαγιών σε καλαμιές καλλιεργούμενων εκτάσεων με σιτηρά, λόγω διασποράς ανυπόστατων φημών για την αναγκαιότητα καύσης των υπολειμμάτων καλλιεργειών για την αντιμετώπιση μύκητα των σιτηρών.

Ο Θεσσαλός πολιτικός, αφού ευχαρίστησε για την ενδελεχή ενημέρωση, σε δήλωσή του τόνισε τα εξής:

«Είναι ιδιαίτερη η χαρά μου που βρίσκομαι σήμερα ανάμεσα στους ανθρώπους του Πυροσβεστικού Σώματος. Και με αυτή την ευκαιρία, θα ήθελα να τους ευχαριστήσω για το σημαντικό έργο που επιτελούν με αυταπάρνηση και, συχνά, με ηρωισμό. Ιδιαίτερα, κατά τη θερινή περίοδο, όπου στη πατρίδα μας αντιμετωπίζουμε το τεράστιο πρόβλημα των πυρκαγιών, οι πυροσβέστες μας έχουν αποδείξει τη σωστή τους κατάρτιση και τον υψηλό τους επαγγελματισμό. Επίσης, με ικανοποίηση πληροφορήθηκα ότι, στη δύσκολη αυτή συγκυρία, αυξάνονται οι χορηγίες ιδιωτών στην πυροσβεστική, αναγνωρίζοντας έτσι το τεράστιο κοινωνικό έργο που επιτελεί .

Δυστυχώς, αυτή η οικονομική κρίση έχει πλήξει και τις αποδοχές των πυροσβεστών, που είναι δυσανάλογες με το επικίνδυνο κοινωνικό έργο που επιτελούν. Ελπίζω ότι η σταδιακή έξοδος από την κρίση θα επιτρέψει την ταχύτερη αποκατάσταση των αδικιών που προέκυψαν το προηγούμενο διάστημα».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.