Δέσμευση Ξανθού για αποσύνδεση Πανεπιστημιακού και Γενικού

Του Γιάννη Ανδρεάκη

Την ύπαρξη πολιτικής βούλησης, από την πλευρά της ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, για αποσύνδεση του Πανεπιστημιακού και του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας ανακοίνωσε σήμερα από την πόλη ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός.

Ο κ. Ξανθός επισκέπτεται από το πρωί τις δύο υγειονομικές μονάδες της περιοχής, ενώ έχει σειρά συσκέψεων και συναντήσεων με υγειονομικά στελέχη, όπως και με εκπροσώπους φορέων.

Σε ότι αφορά την αποσύνδεση του ΠΓΝΛ και του ΓΝΛ ο υπουργός αναφέρθηκε διεξοδικά στο θέμα, στο πλαίσιο συνάντησης που έγινε στο αμφιθέατρο του Γενικού Νοσοκομείου.

Σε δηλώσεις του ο κ. Ξανθός υπογράμμισε πως «αποφασίσαμε την επαναξιολόγηση της παρέμβασης που έγινε το 2012 και περιλάμβανε συγχώνευση δομών».

Στη συνέχεια επισήμανε πως «είναι τεκμηριωμένη η ανάγκη για αποσύνδεση του Πανεπιστημιακού και του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας».

Για το θέμα αναμένεται πλέον νομοθετική παρέμβαση μέσα στο 2016, όπως προσδιόρισε ο υπουργός, ενώ έχει ήδη προηγηθεί η θετική εισήγηση από την 5η ΥΠΕ.

Πάντως, στη συγκεκριμένη ρύθμιση θα περιλαμβάνονται αντίστοιχες προβλέψεις τόσο για τις αντίστοιχες υγειονομικές μονάδες του Ηράκλειου, όσο και για μια σειρά από άλλα νοσοκομεία.

Παράλληλα, για το θέμα θα υπάρξει και διαπραγμάτευση με τους Θεσμούς.

Ο κ. Ξανθός στάθηκε ιδιαίτερα στην ανάγκη να έχει προηγηθεί η ενίσχυση των Νοσοκομείων, τόσο σε πόρους, όσο και σε προσωπικό, ώστε να είναι επιτυχημένη η αποσύνδεση.

«Τι να κάνουμε τις διοικητικές αλλαγές χωρίς ενίσχυση» διερωτήθηκε χαρακτηριστικά.

Πηγή: Larissanet.gr

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.