Δημοτικοί υπάλληλοι εναντίον δημοτικής αρχής

Για τα «οκτάμηνα» στη ΔΕΥΑΛ

Σφοδρή επίθεση εναντίον της δημοτικής αρχής Λάρισας εξαπολύει με χθεσινή του ανακοίνωση το Συνδικάτο Εργαζομένων στους ΟΤΑ νομού Λάρισας, με αφορμή την πρόσληψη εργαζομένων στη ΔΕΥΑΛ με οκτάμηνη σύμβαση εργασίας.

Η σχετική ανακοίνωση έχει ως εξής :

«Δεν χρειάστηκε να περάσει αρκετός καιρός για να δείξει η Δημοτική Αρχή του κ. Καλογιάννη τι εννοούσε όταν έλεγε ότι είναι υπέρ του μόνιμου προσωπικού και του δημόσιου χαρακτήρα των υπηρεσιών του Δήμου.

Μετά το ξεπούλημα του κουκλοθέατρου «Τιριτόμπα», την παραχώρηση σε ιδιώτη της καθαριότητας του «Μύλου», προχωράει σε 8μηνες συμβάσεις με εργασία 5 πέντε μέρες το μήνα (!) 40 μέρες (!) το 8μηνο και τη σύναψη προγραμματικής σύμβασης με τη ΔΕΥΑΛ για την παραχώρηση έργου της υπηρεσίας πρασίνου, χρησιμοποιώντας μια δημοτική επιχείρηση για να προωθήσει την ιδιωτικοποίηση.

Επικαλούμενοι για άλλη μια φορά της ανάγκες της πόλης και των πολιτών και τη νομιμότητα, υιοθετούν και εφαρμόζουν όλο το αντεργατικό πλαίσιο (μνημονιακοί νόμοι όπως το ονομάζουν οι ίδιοι) που διαλύει δικαιώματα που κατακτηθήκαν με σκληρούς αιματηρούς αγώνες και επιβάλει εργασιακές σχέσεις γαλέρας.

Ταυτόχρονα σπέρνουν αυταπάτες ότι έτσι θα μπορέσουν οι εργαζόμενοι να ανακτήσουν τη χαμένη τους… αξιοπρέπεια.

Δεν θέλουμε να επιβιώσουμε, θέλουμε να ζήσουμε εμείς και οι οικογένειες μας.

Η μόνιμη και σταθερή δουλειά, δεν είναι υπό διαπραγμάτευση, είναι όροι ζωής !

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους, τα σωματεία του Δήμου και της ΔΕΥΑΛ να μην δείξουν καμία ανοχή, καμία καθυστέρηση, με ενωμένο ταξικό αγώνα να διεκδικήσουμε το δικαίωμα για μόνιμη και σταθερή δουλειά, να μην προχωρήσει καμιά ιδιωτικοποίηση τομέων ή υπηρεσιών.

Έχουμε χρέος στους εαυτούς μας, στις οικογένειές μας, στις νεότερες γενιές να αντιδράσουμε».

Πηγή: http://www.onlarissa.gr/2015/02/12/dimotiki-ipallili-enantion-dimotikis-archis-gia-ta-oktamina-sti-deval/

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.