Εγκρίθηκε η σύμβαση για την κατασκευή νέου διώροφου κτιρίου στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Παλαμά

«Η κοινωνία του αύριο είναι η κοινωνία της γνώσης. Στην αιρετή περιφέρεια υλοποιούμε ένα πρωτόγνωρο πρόγραμμα αναβάθμισης των υποδομών της εκπαίδευσης στον τόπο μας γιατί η Θεσσαλία του αύριο μπορεί και πρέπει να είναι περιφέρεια της γνώσης. Άλλωστε, το μέλλον ανήκει σ’ αυτούς που προετοιμάζονται συστηματικά γι’ αυτό».
Αυτό τόνισε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός εγκρίνοντας τη συμβασιοποίηση του ενταγμένου στο Ε.Σ.Π.Α. Θεσσαλίας έργου «Κατασκευή αιθουσών στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Παλαμά», αρχικού προϋπολογισμού 1.423.000,00 ευρώ.

Πιο συγκεκριμένα, υπογράφηκε από τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστό η προέγκριση συμβασιοποίησης της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής Περιφέρειας Θεσσαλίας προς τον Φορέα Υλοποίησης της Πράξης «Κατασκευή αιθουσών στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Παλαμά», που είναι η Τεχνική Υπηρεσία Δήμου Παλαμά, με Κύριο του έργου το Δήμο Παλαμά.
Το ποσό της προς υπογραφή Σύμβασης είναι 731.232,27 ευρώ. Της έγκρισης αυτής ακολουθεί η υπογραφή της σχετικής Σύμβασης Εκτέλεσης μεταξύ Δήμου Παλαμά και αναδειχθέντος Αναδόχου στο σχετικό Διαγωνισμό, για την υλοποίησή του. Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και ολοκληρώνεται στο τέλος του 2015 στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ.

Αφορά στην κατασκευή διώροφου κτιρίου με συμπληρωματικές χρήσεις ως προς το υφιστάμενο κτιριακό συγκρότημα του 1ου Δημοτικού Σχολείου Παλαμά, με εμβαδό δόμησης 883,48 τ.μ. εντός του οικοπέδου του σχολείου. Το νέο κτίριο θα στεγάζει στον πρώτο όροφο μία αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, αποδυτήρια αγοριών και κοριτσιών, αποθήκη σχολικών βιβλίων, κουζίνα, χώρους υγιεινής και τους απαραίτητους βοηθητικούς χώρους, και στο δεύτερο όροφο, τέσσερις αίθουσες εργαστηρίων, βιβλιοθήκη, το γραφείο συλλόγου γονέων και τους απαραίτητους χώρους υγιεινής. Το έργο αποσκοπεί στην αναβάθμιση της κτιριακής υποδομής της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, στο πλαίσιο αναβάθμισης της ποιότητας ζωής στο Δήμο Παλαμά. Με την κατασκευή του θα καλυφθούν πλήρως οι ανάγκες της σύγχρονης εκπαιδευτικής διαδικασίας, δεδομένου ότι μέχρι σήμερα δεν υπάρχουν οι απαραίτητες αίθουσες εργαστηρίων στο σχολείο των 130 μαθητών κατά το τελευταίο έτος.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.