Εκπαιδευτική Επίσκεψη στο Τμήμα Ιατρικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

Tου 6ου Γυμνάσιου Αγίου Δημητρίου Αττικής

Το 6ο Γυμνάσιο Αγίου Δημητρίου Αττικής πραγματοποίησε επίσκεψη στις 13 Μαρτίου του 2015 στο Τμήμα Ιατρικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, στα πλαίσια προγράμματος αγωγής σταδιοδρομίας με θέμα «Ενημερώνομαι για τις πανεπιστημιακές και τεχνολογικές σχολές, τα επαγγέλματα και τις επιχειρήσεις στη χώρα μου».
Τριάντα επτά μαθητές και μαθήτριες του σχολείου, συνοδευόμενοι από την κα Ε. Γκόγκογλου, Εκπαιδευτικό-Σύμβουλο Σταδιοδρομίας, επισκέφθηκαν την σχολή και ξεναγήθηκαν
στους χώρους του τμήματος, τις αίθουσες διδασκαλίας και την αίθουσα άσκησης φοιτητών του Εργαστηρίου Φυσιολογίας, όπου είχαν την ευκαιρία να παρατηρήσουν στο μικροσκόπιο τους τύπους κυττάρων του αίματος.
6o-gimnasio-ekdromi2

Οι μαθητές άκουσαν με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον την κα Μ. Ιωάννου, Αναπλ. Καθηγήτρια Παθολογικής Ανατομικής, που τους έδωσε πληροφορίες σχετικά με τις ιατρικές ειδικότητες, τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι νέοι ιατροί και τις επαγγελματικές διεξόδους στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, ενώ συζήτησαν μαζί της και έθεσαν ερωτήσεις σχετικά με τα πνευματικά και ηθικά εφόδια που πρέπει να
έχουν οι ιατροί και τις δυσκολίες του ιατρικού λειτουργήματος.

Τέλος, ενημερώθηκαν από την κ. Ε. Παρασκευά, Αναπλ. Καθηγήτρια Κυτταρικής Φυσιολογίας, για την οργάνωση και το πρόγραμμα σπουδών στο Τμήμα Ιατρικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, τις επαγγελματικές διεξόδους, αλλά και τις μεταπτυχιακές σπουδές που προσφέρονται από αυτό.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.