Ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των τριών πεζοναυτών

Στο σημερινό Περιφερειακό Συμβούλιο Θεσσαλίας

Με μια πρόταση του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστού για ενός λεπτού σιγή, στη μνήμη των θυμάτων της φονικής έκρηξης όλμου στο στρατοπέδου του Βόλου, ξεκίνησε πριν λίγο το σημερινό Περιφερειακό Συμβούλιο.

Ειδική συνεδρίαση με προτάσεις και μέτρα για την ανεργία
Δεν συζητήθηκε το απόγευμα της Τρίτης το υπόμνημα του ΕΚΛ αφού εκτιμήθηκε ότι πρέπει να υπάρξει η σχετική προετοιμασία των παρατάξεων.

Το θέμα έφερε εκτός ημερησίας με σχετικό υπόμνημα στη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου το απόγευμα της Τρίτης, το Εργατικό Κέντρο Λάρισας.

Ο πρόεδρος του ΕΚΛ κ. Τάσος Τσιαπλές περιέγραψε με τα πλέον μελανά χρώματα την κατάσταση σε τοπικό επίπεδο, ενώ η αίθουσα είχε γεμίσει από φορείς και εκπροσώπους εργατικών σωματείων και συνδικάτων.

Από την πλευρά του ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός εξήγησε πως λόγω της σπουδαιότητας του θέματος, το σώμα οφείλει να ασχοληθεί μαζί του σε ειδική συνεδρίαση, ώστε όλοι οι σύμβουλοι να λάβουν αφενός το υπόμνημα του ΕΚΛ και αφετέρου να προετοιμαστούν για τις δικές του προτάσεις.

Με την άποψη αυτή συμφώνησε το σύνολο των παρατάξεων, με τον επικεφαλής της «αριστερής παρέμβασης για τη Θεσσαλία» Στάθη Ντούρο να σημειώνει με νόημα πως γνωρίζει στο «πετσί του καθημερινά τι σημαίνει ανεργία» αφού είναι και αυτός ένας από τα 1,5 εκατομμύρια των ανέργων στη χώρα.

Ενδιαφέρον παρουσίασε η τοποθέτηση του Βαγγέλη Μπούτα από τη «Λαϊκή Συσπείρωση» ο οποίος εκτίμησε πως το περιφερειακό συμβούλιο πέραν της συζήτησης για το ζήτημα σε κεντρικό επίπεδο, μπορεί να πάρει συγκεκριμένα μέτρα για την ανακούφιση των ανέργων οικογενειών, φέρνοντας ως παράδειγμα το θέμα της σίτισης των παιδιών στα σχολεία.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.