Επηρεάζεται και η Θεσσαλία από το ισχυρό κύμα κακοκαιρίας

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα πλήξουν σχεδόν ολόκληρη τη χώρα από το βράδυ έως τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης, σύμφωνα με νεότερο έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού που εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Συγκεκριμένα:

1. Οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες που εκδηλώνονται ήδη στην Ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και τα νησιά του Βόρειου Αιγαίου θα συνεχιστούν κατά διαστήματα μέχρι τις πρωινές ώρες της Πέμπτης.

2. Από σήμερα το βράδυ και μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν στο Νότιο Ιόνιο, την Πελοπόννησο, τη Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής), την Εύβοια, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες και πιθανώς πρόσκαιρα την Κεντρική Μακεδονία (κυρίως τη Χαλκιδική), τις Κυκλάδες και την Κρήτη.

3. Από τις πρώτες πρωινές ώρες αύριο Πέμπτη μέχρι και το απόγευμα τα έντονα φαινόμενα θα επηρεάσουν τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσίες, καθώς και τις περιφέρειες και τους δήμους της χώρας, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα, προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τις επιπτώσεις από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.

Παράλληλα, συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.