«Καθεστωτική κίνηση η απόλυση των διοικητών νοσοκομείων»

Στην Ολομέλεια της Βουλής τοποθετήθηκε σήμερα ο βουλευτής Λάρισας με το Ποτάμι, κ. Κωνσταντίνος Μπαργιώτας, στο πλαίσιο της συζήτησης του νομοσχεδίου «Τροποποίηση διατάξεων Κώδικα Ελληνικής ιθαγένειας κλπ.» για δύο εκπρόθεσμες Υπουργικές τροπολογίες του Υπουργείου Υγείας.

Η πρώτη αφορά τον τρόπο επιλογής των Διοικήσεων των Νοσοκομείων και η δεύτερη την τακτοποίηση ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων Δ.Υ.ΠΕ. και Νοσοκομείων του ΕΣΥ.

Σε σχετική ανακοίνωση επισημαίνονται τα εξής:

«Ο βουλευτής τόνισε πως η συλλήβδην εξόφληση οποιουδήποτε χρέους έχουν παράξει τα νοσοκομεία τα τελευταία δύο χρόνια έχει γίνει παράδοση. «Μόνο που κανείς δεν ξέρει για τι λεφτά μιλάμε, κανείς δεν θα ελέγξει ποτέ αν μαζί με τα χλωρά θα καούν και μερικά ξερά, γιατί στην κακοδιοίκηση που επικρατεί κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει το πονηρόν ή το μη νόμιμον, το οποίο έγινε σκοπίμως. Με αυτόν τον τρόπο δικαιώνονται όλα. Ο Υπουργός Υγείας χθες δεν μας είπε πόση είναι η ταμπακιέρα. Είναι εκατοντάδες εκατομμύρια τα χρωστούμενα, τα οποία καλύπτονται με αυτόν τον τρόπο. Πάντα έτσι καλύπτονταν, γιατί υπάρχει ένα τεράστιο διοικητικό κενό στα νοσοκομεία. Υπάρχει μια παράδοση κακοδιοίκησης εγκληματική, η οποία αδυνατεί να διαχειριστεί με διαφάνεια, λογική και ορθολογισμό το πρόβλημα των νοσοκομείων».

Ακολούθως, ο κ. Μπαργιώτας χαρακτήρισε «κίνηση καθεστωτική και παλαιοκομματική» την επιλογή του Υπουργού Υγείας να απολύει όλους τους διοικητές των νοσοκομείων συνοπτικώς με μια τροπολογία.

Και υπογράμμισε ότι δεν είναι αζημίως. «Υπάρχει δικαστικό προηγούμενο. Όσοι προσέφυγαν πήραν λεφτά. Για να «απαλλαγείτε» από κάποιους, για να διορίσετε στην πραγματικότητα τους δικούς σας χωρίς κριτήρια, χωρίς διαφάνεια, χωρίς καμία διαδικασία, φορτώνετε εν γνώσει σας, το Δημόσιο με μερικές δεκάδες εκατομμύρια ευρώ τώρα, τα οποία θα δώσετε σε ανθρώπους οι οποίοι θα τα διεκδικήσουν και θα τα πάρουν Σε μια φάση, όπου τα νοσοκομεία πήραν αντί για 500 εκατομμύρια ευρώ το πρώτο εξάμηνο του χρόνου 90 εκατομμύρια ευρώ, σε μια φάση στην οποία τελειώνουν τα ογκολογικά φάρμακα, τα ασθενοφόρα στα κέντρα υγείας είναι ακίνητα, γιατί είναι ανασφάλιστα, εμείς ασχολούμαστε με το αν θα αλλάξουμε και πού τους διοικητές των νοσοκομείων».

Τέλος, όπως χαρακτηριστικά είπε «αλλάζεις το κράτος αλλάζοντας τους θεσμούς, επιβάλλοντας διαφάνεια, επιβάλλοντας αξιοκρατία. Δεν το αλλάζεις ούτε με την ψυχή σου, ούτε με τη θέλησή σου, ούτε με την παράδοση της Αριστεράς. Άλλωστε η παράδοση της Αριστεράς σε αυτή τη χώρα ήταν η εμβάθυνση της δημοκρατίας. Δεν ήταν το κουκούλωμα, όπως γίνεται τώρα»».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.