Καλογιάννης: Πρώτο ζήτημα η ασφάλεια

Τον πρώτο απολογισμό από την εγκατάσταση των 394 προσφύγων στο πρώην εργοστάσιο της «ROCA» στη Λάρισα, αλλά και έμμεσο σχολιασμό όσων έγιναν χθες το βράδυ στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου από μικρή ομάδα κατοίκων της Μάνδρας, έκανε σήμερα – στο πλαίσιο δήλωσής του – ο δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης.

Μάλιστα, ο κ. Καλογιάννης τόνισε ότι θα αποσταλεί έγγραφο στο διυπουργικό συντονιστικό όργανο, με το οποίο θα καθίσταται σαφές πως «η ασφάλεια είναι το πρώτο ζήτημα στο στρατόπεδο Ευθυμιόπουλου».

Παράλληλα, έκανε λόγο για την περίφραση που θα αναπτυχθεί πέριξ του στρατοπέδου, ενώ με τον στρατιωτικό διοικητή που θα έχει την ευθύνη του χώρου θα αποτελέσει κεντρικό στόχο «το επίπεδο ασφάλειας να φτάσει στο μέγιστο δυνατό σημείο».

Ο δήμαρχος Λαρισαίων έκανε ειδική μνεία στο καλό κλίμα που επικράτησε στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε χθες το μεσημέρι με τους προέδρους των Τοπικών Κοινοτήτων.

Σε άλλο σημείο των δηλώσεών του ο κ. Καλογιάννης κάλεσε «να απομονωθούν οι όποιες ακραίες φωνές, καθώς προσβάλλουν την πόλη», ενώ τις συγκεκριμένες φωνές τις έθεσε σε αντιδιαστολή με τις προσφορές Λαρισαίων που γέμισαν τις αποθήκες του Κοινωνικού Παντοπωλείου κάνοντας λόγο για τη «Λάρισα της ανθρωπιάς και της αλληλεγγύης».

Αναφερόμενος στην εγκατάσταση των 394 προσφύγων στο πρώην εργοστάσιο της «ROCA» ο δήμαρχος τόνισε πως «τακτοποιήθηκαν ομαλά», ενώ επισήμανε το γεγονός πως στο χώρο βρίσκονται πλέον 200 παιδιά.

Συνάμα, ανέφερε πως η παραμονή των προσφύγων στο πρώην εργοστάσιο θα είναι ολιγοήμερη και στη συνέχεια θα μεταφερθούν στο στρατόπεδο «Ευθυμιόπουλου», μόλις ολοκληρωθούν εκεί οι εργασίες.

Πηγή: Larissanet.gr

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.