Οι διαπραγματεύσεις με τους δανειστές … προκάλεσαν ρήγμα στην ΕΛΜΕ Λάρισας

Αιχμηρή ανακοίνωση της πλειοψηφούσας παράταξης των ΣΥΝΕΚ για τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης στο διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης.

Όλα ξεκίνησαν από τη χθεσινή ανακοίνωση του διοικητικού συμβουλίου της ΕΛΜΕ που έπαιρνε θέση σχετικά με τις διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με τους θεσμούς στις Βρυξέλες.

Η χθεσινοβραδινή ανακοίνωση των ΣΥΝΕΚ παρατίθεται στη συνέχεια, ενώ είναι βέβαιο ότι θα υπάρξει απάντηση, καθώς υπάρχει πλέον και το δεδομένο του δημοψηφίσματος!

ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΛΑΡΙΣΑΣ

«Η θέση της παράταξής μας για τη διαπραγμάτευση της ελληνικής κυβέρνησης με τους «θεσμούς»

Την ώρα που ο ελληνικός λαός παρακολουθεί με ιδιαίτερη αγωνία και έκδηλο ενδιαφέρον τις δύσκολες πράγματι διαπραγματεύσεις της Ελληνικής κυβέρνησης με τους «δανειστές», τη στιγμή που σε όλη την Ευρώπη κινητοποιούνται χιλιάδες Eυρωπαίοι πολίτες και στέκονται με αλληλεγγύη πλάι στον ελληνικό λαό, με μεγαλειώδεις διαδηλώσεις και εκδηλώσεις συμπαράστασης, καταδικάζοντας τη νεοφιλελεύθερη πολιτική που προσπαθούν να επιβάλουν οι «θεσμοί» και οι συντηρητικές πολιτικές ηγεσίες της Ευρώπης, την ώρα που το ΔΝΤ και η συντηρητική πολιτική «ελίτ» της Ευρώπης ζητάνε «πολιτικές εγγυήσεις» ,παραπέμποντας εμμέσως πλην σαφώς «στην αριστερή παρένθεση» … οι παρατάξεις ΔΑΚΕ-ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ-ΠΕΚ… πληροφορούν και ενημερώνουν τους εκπαιδευτικούς και την τοπική κοινωνία, με ανακοίνωση που συνέταξαν από κοινού( γεγονός που έχει ιδιαίτερα πολιτικό και συνδικαλιστικό ενδιαφέρον και ψήφισαν στην τοπική ΕΛΜΕ, ήδη από χθες, ότι οι διαπραγματεύσεις… ολοκληρώθηκαν!!! Άραγε ο υπερβάλλων αντιπολιτευτικός οίστρος μπορεί να ωθεί κάποιους να ψηφίζουν κείμενα και θέσεις που οι ίδιοι δεν τα πιστεύουν;

Οι Συνεργαζόμενες Εκπαιδευτικές Κινήσεις, στο έκτακτο ΔΣ της ΕΛΜΕ που έγινε με αίτημα των Παρεμβάσεων καταθέσαμε για τις διαπραγματεύσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη το παρακάτω κείμενο .Η πρότασή μας μειοψήφησε με ψήφους 3-6.

Οι λεγόμενοι «θεσμοί», η Ευρωπαϊκή Ένωση και οι δανειστές, συμπεριφέρονται απέναντι στη χώρα μας και τον ελληνικό λαό, λες και δεν έγιναν εκλογές στις 25 Γενάρη και δεν αποφάνθηκε για τον τερματισμό των μνημονιακών πολιτικών και για την επαναφορά των εργασιακών, ασφαλιστικών και δημοκρατικών κατακτήσεων και δικαιωμάτων.

Είναι πλέον φανερό σ’ όλους, ακόμα και σε όλους όσοι μπορεί να είχαν αυταπάτες, ότι οι «θεσμοί» και οι δανειστές θέλουν να «τιμωρήσουν» τον ελληνικό λαό για τις επιλογές του και να στείλουν το μήνυμα σ’ όλους τους λαούς της Ευρώπης, ότι η λιτότητα και οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές τους είναι μονόδρομος.

Οι εργαζόμενοι και ο Ελληνικός λαός πρέπει να τους χαλάσουν τα σχέδια και να ανατρέψουν τις επιλογές τους.

Η ελληνική κυβέρνηση δεν πρέπει να κάνει ούτε βήμα πίσω. Οφείλει να απορρίψει τα διλήμματα και τους εκβιασμούς και να επιταχύνει τα βήματα για την εφαρμογή των προεκλογικών και προγραμματικών της δεσμεύσεων και την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών.

Βασικές προϋποθέσεις αποτελούν:

H διαγραφή του χρέους, που πλέον και με τα στοιχεία της Επιτροπής Αλήθειας της Βουλής, το συντριπτικά μεγαλύτερο μέρος του είναι παράνομο, άδικο και επονείδιστο.

Η προτεραιότητα στην ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών και όχι στην εξυπηρέτηση των δανείων.

Το πέρασμα των τραπεζών υπό δημόσια ιδιοκτησία και κοινωνικό έλεγχο.

Η εφαρμογή ενός φορολογικού συστήματος για την αναδιανομή του παραγόμενου πλούτου υπέρ των εργαζομένων και του λαού.

Η εκπόνηση ενός προγράμματος παραγωγικής ανάπτυξης της χώρας για την αντιμετώπιση της ανεργίας και για την ικανοποίηση των αναγκών του λαού και της χώρας.

Σήμερα, είναι περισσότερο αναγκαίο από ποτέ την υπόθεση της διαπραγμάτευσης να την πάρουν στα χέρια τους οι εργαζόμενοι, ο Ελληνικός λαός και η νεολαία, και να πάψουμε όλοι μας να είμαστε παρατηρητές και παθητικοί θεατές των εξελίξεων.

Αποδοκιμάζουμε όλους αυτούς που αποτελούν την «πέμπτη φάλαγγα» των μνημονίων και των δανειστών στη χώρα μας, που άρχισαν να «εκπαιδεύονται» σε κινητοποιήσεις «κατσαρόλας», που δε θέλουν να αλλάξει τίποτα και να συνεχιστεί η μνημονιακή βαρβαρότητα στη χώρα μας, για να μην στερηθούν αυτοί τα προνόμιά τους.

Γυρίζουμε την πλάτη σε όλους εκείνους που μέσα στο συνδικαλιστικό κίνημα είχαν «λουφάξει» στα πέτρινα χρόνια των μνημονίων, θεωρώντας πολλά από τα μέτρα τους απαραίτητα και σήμερα κουνούν το δάκτυλό τους, απαιτώντας την ως διά μαγείας επαναφορά όλων αυτών που αφαιρέθηκαν τα προηγούμενα χρόνια, σε μια χώρα με καταστραμμένη οικονομία και με λαβωμένη την εθνική της κυριαρχία, αλλά και σε αυτούς που μελλοντολογούν, «προφητεύοντας» τη συνέχιση των μνημονιακών πολιτικών, για να αυτοεπιβεβαιωθούν, υποτιμώντας το ρόλο που μπορεί να παίξει η ενεργοποίηση του λαϊκού παράγοντα στις πολιτικές εξελίξεις.

Καλούμε τους εκπαιδευτικούς να συμμετέχουν στη Γενική Συνέλευση , την Δευτέρα 29-06-15 και ώρα 20:30 μμ στο 6o Γυμνάσιο Λάρισας.

Οι εκπρόσωποι των ΣΥΝΕΚ στο ΔΣ της ΕΛΜΕ ΛΑΡΙΣΑΣ.

Ερμίνα Μαγαλιού, Πρόεδρος
Γιώργος Νικολαΐδης, Ταμίας
Τάσος Δημόκας, Μέλος

Πηγή: http://www.onlarissa.gr/2015/06/27/i-diapragmatefsis-me-tous-danistes-prokalesan-rigma-stin-elme-larisas/

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.