Πανηγυρικά ολοκληρώθηκε η 47η Διεθνής Γιορτή Πολιτισμού ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΕΙΑ

Πανηγυρικά ολοκληρώθηκε, το βράδυ της Τετάρτης 2 Ιουλίου, στην κεντρική πλατεία της πόλης, η 47η Διεθνής Γιορτή Πολιτισμού «ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΕΙΑ» που οργάνωσε (από τις 26 Ιουνίου) η Ένωση Πολιτιστικών Συλλόγων Νομού Καρδίτσας, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας – Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας, το Δήμο Καρδίτσας, την Περιφερειακή Ένωση Δήμων (Π.Ε.Δ.) Θεσσαλίας και την Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων.

Η βραδιά ξεκίνησε με την εμφάνιση του χορευτικού συγκροτήματος «SAKHNIN» από την Παλαιστίνη, ενώ αμέσως μετά σειρά είχε ο Λαογραφικός και Μουσικοχορευτικός Σύλλογος «ΘΕΣΣΑΛΙΚΟ ΧΟΡΟΣΤΑΣΙ» παρουσιάζοντας χορούς και τραγούδια από την Ήπειρο. Τη σκυτάλη έλαβαν τα χορευτικά συγκροτήματα «Al Tannoura Troup» από την Αίγυπτο και «STRUGURAS» από τη Μολδαβία εισπράττοντας, για ακόμη μια φορά, το πιο θερμό χειροκρότημα του κοινού.

Στη συνέχεια, όλα μαζί τα συγκροτήματα, όπως επίσης και όλο το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Πολιτιστικών Συλλόγων, ανέβηκαν επί σκηνής προκειμένου να γίνει η λήξη της Γιορτής.

Πρώτοι, έλαβαν το λόγο οι επικεφαλής των ξένων χορευτικών συγκροτημάτων δηλώνοντας εντυπωσιασμένοι τόσο από το επίπεδο της διοργάνωσης, όσο και από τη ΄΄ζεστή΄΄ φιλοξενία των Καρδιτσιωτών.
Ακολούθως, ο Πρόεδρος της Ένωσης Πολιτιστικών Συλλόγων κ. Μανώλης Στεργιόπουλος απηύθυνε το δικό του χαιρετισμό ευχαριστώντας όλους όσοι βοήθησαν για την επιτυχία της διοργάνωσης και, κυρίως, τους χορηγούς στους οποίους απονεμήθηκε από ένα αναμνηστικό δίπλωμα συμμετοχής.

Τη λήξη της 47ης Διεθνούς Γιορτής Πολιτισμού «Καραϊσκάκεια» κήρυξε ο Αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας κ. Βασίλης Τσιάκος σημειώνοντας πως «Η Καρδίτσα αγαπάει τον πολιτισμό. Είμαστε ένας λαός που ξέρει να αγαπάει και να εκτιμάει». Επίσης, συνεχάρη όλα τα χορευτικά συγκροτήματα, αλλά και την Ένωση Πολιτιστικών Συλλόγων υπογραμμίζοντας χαρακτηριστικά πως «όταν κάτι το κάνεις με αγάπη και μεράκι, τότε το αποτέλεσμα είναι τέλειο».
Ήταν ένα μοναδικό επταήμερο εκδηλώσεων, οι οποίες έλαβαν χώρα τόσο στην πόλη της Καρδίτσας, όσο και σε όλους σχεδόν τους Δήμους του Νομού, με τη συμμετοχή καταξιωμένων συγκροτημάτων που «μάγεψαν» με το επίπεδο της δουλειάς τους και που ταυτόχρονα έστειλαν το δικό τους μήνυμα συναδέλφωσης και αλληλεγγύης. Άλλωστε, τα 47α Καραϊσκάκεια ήταν αφιερωμένα στην ειρήνη των λαών μέσα από την παράδοση και το τραγούδι. Η συμμετοχή του κόσμου υπήρξε εντυπωσιακή καθ ΄ όλη τη διάρκεια των εκδηλώσεων τις οποίες, για πρώτη φορά στην ιστορία του θεσμού, μπορούσε να παρακολουθήσει σε ζωντανή διαδικτυακή μετάδοση (μέσω του «ΣΥΖΕΥΞΙΣ» και σε συνεργασία με τον ΟΤΕ και το Δήμο Καρδίτσας) όλη η ομογένεια.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.