«Πυροσβεστική» επίσκεψη Καλογιάννη στη Μάνδρα

Πλαισιωμένος από στελέχη της δημοτικής αρχής, ο δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης επισκέφθηκε αιφνίδια το μεσημέρι της Τετάρτης τη Μάνδρα όπου συνομίλησε με κατοίκους για το ζήτημα του παρακείμενου προσφυγικού καταυλισμού.

Απαντώντας στα αγωνιώδη ερωτήματα των κατοίκων για το συνολικό αριθμό που μπορεί να φθάσουν οι φιλοξενούμενοι στην περιοχή, ο κ. Καλογιάννης τόνισε πως αυτός δεν πρέπει να υπερβεί τους 2.000, ενώ προειδοποίησε πως σε διαφορετική περίπτωση αυτός πρώτος θα αντιδράσει. Την ίδια ώρα πάντως, στο στρατόπεδο «Ευθυμιόπουλου» στήνονται ακόμη 150 περίπου σκηνές, προϊδεάζοντας για έλευση περισσοτέρων προσφύγων και μεταναστών.

Επίσης, ζήτησε την άποψη των κατοίκων εάν επιθυμούν να λειτουργήσουν εντός του καταυλισμού καντίνες ή εάν θέλουν οι πρόσφυγες να πραγματοποιούν τις αγορές τους από τα καταστήματα του οικισμού.

Ενόψει δε, των προαναγγελθείσων προσλήψεων για τα hotspots, επεσήμανε πως ήδη έχει μεταφέρει αίτημα στο υπουργείο προκειμένου στα κριτήρια επιλογής του προσωπικού να συμπεριληφθεί η εντοπιότητα, αλλά και να δίνεται η δυνατότητα και σε αποφοίτους υποχρεωτικής εκπαίδευσης να εργαστούν.

Ο δήμαρχος Λαρισαίων επισκέφθηκε επίσης και τον προσφυγικό καταυλισμό για να δει από κοντά τις συνθήκες διαβίωσης.

Να σημειωθεί πάντως πως η «συμβίωση» κατοίκων της Μάνδρας και προσφύγων αυτές τις πρώτες ημέρες πραγματοποιείται χωρίς το παραμικρό πρόβλημα.

Πηγή: http://www.onlarissa.gr/2016/03/23/pirosvestiki-episkepsi-kalogianni-sti-mandra-ochi-pano-apo-2-000-prosfiges-sto-stratopedo-proidopiise-o-dimarchos/

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.