Σε απόγνωση οι Τρικαλινοί καρπουζοπαραγωγοί

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν σήμερα στο Δημαρχείο Τρικάλων καρπουζοπαραγωγοί οι οποίοι εκφράζουν την αγανάκτησή τους για το γεγονός ότι φέτος ο Δήμος δεν τους έδωσε άδειες για πώληση καρπουζιών σε σημεια της πόλης όπως γίνονταν κάθε χρόνο μέχρι τώρα.

Η δημοτική αρχή και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Αχ. Μυσιρλής επικαλούνται το νέο νόμο αλλά και τη νέα εγκύκλιο του υπουργείου για τις λαικές αγορές βάσει της οποίας απαγορεύεται να πωλούνται αγροτικά προιόντα εκτός λαικών αγορών.

Όπως είπε στο trikaladay ο εκπρόσωπος των καρπουζοπαραγωγών Βασίλης Οικονόμου, θα μπορούσε ο Δήμος με απόφαση Δημοτικού συμβουλίου να δώσει λύση στο πρόβλημα δίνοντας παράταση στις άδειες για ένα ακόμη μήνα ώστε να βγάλουν ένα μεροκάματο.

Επίσης τόνισε ότι κάποιοι συνάδελφοί του που βγήκαν να πουλήσουν καρπούζια τους επιβλήθηκε πρόστιμο 5.000 ευρώ καθώς δεν διαθέτουν την προβλεπόμενη άδεια κατάληψης χώρου από το Δήμο.

Στην συγκέντρωση των καρπουζοπαραγωγών βρέθηκαν οι δημοτικοί σύμβουλοι Κ. Τάσιος της “Λαικής Συσπείρωσης” και Δημ. Παπαθανασίου του “Φυσάει Κόντρα για την ανατροπή”

Οι παραγωγοί πάντως θα παραστούν και στη συνεδρίαση της Οικονομική Επιτροπής που αρχίζει σε λίγο προκειμένου να εκθέσουν το πρόβλημά τους

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.