Στο ξενοδοχείο Μετροπόλ, πραγματοποιήθηκε σήμερα το βράδυ, η συγκέντρωση μελών και φίλων της «Συμπαράταξης Λαρισαίων». Το κύριο θέμα συζήτησης ήταν το προσφυγικό και η καλύτερη οργάνωση της παράταξης. Με αφορμή την συγκέντρωση αυτή έγινε και η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας.
Αρκετοί φίλοι και μελή της παράταξης βρέθηκαν εκεί και τίμησαν τον δήμαρχο της Λάρισας με την παρουσία τους.
Ο κ. Απόστολος Καλογιάννης στη σύντομη ομιλία του αναφέρθηκε στο έργο του έχει κάνει ο δήμος όλο αυτό το διάστημα και φυσικά στο μείζον θέμα των τελευταίων ημερών στο προσφυγικό.
Αρχικά καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους και στη συνέχεια επισήμανε τα εξής: «Το μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η πόλη είναι το ζήτημα της οδοποιίας που θα διορθωθεί σιγά – σιγά σε διάφορες συνοικίες καθώς έχουν δημοπρατηθεί έργα της τάξης του 1εκ.ευρω. Μέσα σε αυτήν την θητεία η εικόνα της πόλης θα αλλάξει ριζικά καθώς η Λάρισα έμεινε ασυντήρητη για πολλά χρόνια.»
Στη συνέχεια αναφέρθηκε στις αλλαγές που πρέπει να γίνουν στο κέντρο ώστε να είναι πιο φιλικό για τους συμπολίτες και να υπάρχει περισσότερος χώρος για αυτούς.
Για τους πρόσφυγες δήλωσε τα εξής: «ο δήμος όλο αυτό το διάστημα έκανε μια πάρα πολύ σοβαρή δουλειά, έδειξε την αλληλεγγύη του και την ανθρωπιά του και βοήθησε πραγματικά αυτούς τους ανθρώπους και συνεχίζει να βοηθάει με όποιον τρόπο μπορεί. Όταν οι πρόσφυγες μεταφερθούν στο στρατόπεδο «Ευθυμιόπουλου» πρέπει να υπάρξει και κρατικός μηχανισμός στήριξης καθώς ο δήμος δεν μπορεί να το αναλάβει μονός του όλο αυτό».
Τέλος έγινε η κοπή της πίτας και κλείνοντας τόνισε ότι την Πέμπτη θα γίνει ο απολογισμός για την πολιτιστική πρωτεύουσα.
Πηγή: http://www.onlarissa.gr/2016/03/15/kalogiannis-sti-sigkentrosi-tis-simparataxis-se-aftin-tin-thitia-i-ikona-tis-larisas-tha-allaxi-rizika/































