Σε κλοιό αστυνομίας και διαδηλωτών ορκίζονται το βράδυ τα μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου

Η άφιξη του Π. Ηλιόπουλου από τις φυλακές Κορυδαλλού πυροδότησε αλυσιδωτές αντιδράσεις

Σε κλοιό ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων αλλά και αντιτιθέμενων συγκεντρώσεων πολιτών αναμένεται να πραγματοποιηθεί στις 8.30 το βράδυ της Παρασκευής – σύμφωνα με το πρόγραμμα – η τελετή ορκωμοσίας των μελών του νέου Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας.

Αιτία της σημερινής αναστάτωσης είναι η άφιξη στον χώρο του προφυλακισμένου στις φυλακές Κορυδαλλού, βουλευτή Μαγνησίας της Χρυσής Αυγής και εκλεγμένου περιφερειακού συμβούλου Θεσσαλίας, Παναγιώτη Ηλιόπουλου, στον οποίο δόθηκε ειδική 24ωρη άδεια προκειμένου να παραστεί και να ορκιστεί.

Μέλη της Χρυσής Αυγής ανακοίνωσαν συγκέντρωση έξω από τον χώρο του Ωδείου στις 7 το απόγευμα της Παρασκευής, προκαλώντας την αντίδραση αντιφασιστικών οργανώσεων και πρωτοβουλιών που ανακοίνωσαν συγκέντρωση στον ίδιο χώρο στις 6.30 το απόγευμα.

Ετσι, ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις βρίσκονται ήδη σε πλήρη ετοιμότητα για την αντιμετώπιση της έντασης που θα υπάρχει, τόσο εντός όσο και εκτός του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας.

Για τον λόγο αυτό άλλωστε ζητήθηκε από την αστυνομία η αναβολή του προγραμματισμένου αρχικά για απόψε ποδοσφαιρικού αγώνα ΑΕΛ – Ολυμπιακού Βόλου, ο οποίος θα γίνει την προσεχή Δευτέρα.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.