Στη Λάρισα η διοικήτρια του ΟΑΕΔ μετά την έρευνα για τα «δωράκια»

Στη Λάρισα θα βρίσκεται αύριο Πέμπτη η νέα διοικήτρια του ΟΑΕΔ και καθηγήτρια Οικονομικών Μαρία Καραμεσίνη.

Η κ. Καραμεσίνη θα βρεθεί στη Λάρισα στο πλαίσιο περιοδείας της σε Θεσσαλία και Βόρ. Ελλάδα, με την επίσκεψη να αποκτά μεγαλύτερο ενδιαφέρον με αφορμή και τη διερεύνηση της υπόθεσης στο Τμήμα Οικονομικών Υπηρεσιών της Περιφερειακής Διεύθυνσης Θεσσαλίας.

Όπως είναι γνωστό, ελεγκτές του Σώματος Επιθεωρητών του Οργανισμού διαπίστωσαν ότι στέλεχος του Λογιστηρίου «δάνειζε τον εαυτό του» με το πόρισμα να έχει ήδη διαβιβασθεί στην Εισαγγελία ενώ σήμερα – αύριο, ολοκληρώνεται και η πρώτη ΕΔΕ από κλιμάκιο υπαλλήλων Περιφερειακής Διεύθυνσης της Βορ. Ελλάδας που, αυτές τις ημέρες, λαμβάνουν καταθέσεις υπηρετούντων στην Περιφερειακή Διεύθυνση Θεσσαλίας, που εδρεύει στη Λάρισα.

Το πόρισμα της ΕΔΕ θα σημάνει και την κίνηση της πειθαρχικής διαδικασίας σε βάρος του στελέχους ενώ κάτι παραπάνω από βέβαιη, πρέπει να θεωρείται η απόφαση για επέκταση του ελέγχου και σε προηγούμενα οικονομικά χρόνια.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το στέλεχος του Λογιστηρίου του ΟΑΕΔ που φέρεται ως εμπλεκόμενο στην υπόθεση, εκμεταλλευόμενο ρύθμιση του Οργανισμού προς όφελος του προσωπικού, αιτούνταν δάνεια στον… εαυτό του και προσκομίζοντας πλαστές ή πλαστογραφημένες αποφάσεις του Δ.Σ., το δάνειο εγκρίνονταν.

Ενώ για να μην γίνεται αντιληπτός δεν ενέτασσε τις σχετικές αποφάσεις στη μισθοδοσία του, προκειμένου να μην έχει καμία υποχρέωση να εξοφλήσει τα οφειλόμενα.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές το στέλεχος του λογιστηρίου, από τον Δεκέμβριο του 2014 έως και την προηγούμενη εβδομάδα που έγινε ο έλεγχος, φέρεται να αιτήθηκε 5 ή 6 φορές «δάνειο», λαμβάνοντας περί τις 80.000 ευρώ.

(Εφημερίδα «Ελευθερία»)

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.