Στοπ σε διεθνή αναρριχητική συνάντηση στα Μετέωρα

Aλλη μια αθλητική διοργάνωση που θα πρόβαλε παγκοσμίως την περιοχή των Μετεώρων «φρενάρει» μετά τις αντιρρήσεις που προβάλει το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο (Κ.Α.Σ.).

Στην προχθεσινή συνεδρίαση της γραμματείας του Συμβουλίου τα μέλη του, γνωμοδότησαν ομόφωνα αρνητικά προς το υπουργείου Πολιτισμού για τη διοργάνωση διεθνούς αναρριχητικού φεστιβάλ στα Μετέωρα, το διάστημα 29 Σεπτεμβρίου με 4 Οκτωβρίου.

Ήταν ένα αίτημα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ορειβασίας-Αναρρίχησης (ΕΟΟΑ) για τη διοργάνωση του «Petzl RocTrip on the road 2014», ενός διεθνούς αναρριχητικού φεστιβάλ με 10 σταθμούς σε όλη την Ευρώπη.

Μάλιστα προ ημερών ο Γάλλος εκπρόσωπος της διοργανώτριας εταιρείας αθλητικών ειδών Petzl. είχε συναντηθεί στην Καλαμπάκα με τον αντιπεριφερειάρχη Τρικάλων Χρήστο Μιχαλάκη, τον νεοεκλεγέντα δήμαρχο Χρήστο Σινάνη και τον πρόεδρο της ΕΟΟΑ Δημήτρη Γεωργούλη για τη διευθέτηση διαδικαστικών ζητημάτων που αφορούσαν τη διοργάνωση.

Μια εκδήλωση που προέβλεπε κατά κύριο λόγο αναρριχητικές εξορμήσεις στους βράχους των Μετεώρων, αλλά και κινηματογραφικές και μουσικές φεστιβαλικές δραστηριότητες.

Τελικά φαίνεται πως υπολόγισαν χωρίς τον …ξενοδόχο (ΚΑΣ). Αυτό που μένει είναι εκδοθεί και η σχετική υπουργική απόφαση με επιμέλεια της Διεύθυνσης Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Αρχαιοτήτων…

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.