Χωρίς αύξηση τα τιμολόγια φυσικού αερίου στη Θεσσαλία

Από το 2015 αέριο και στον Αλμυρό

Την εκτίμηση ότι δεν θα υπάρξει αύξηση στην τιμή πώλησης του φυσικού αερίου προς τους καταναλωτές μέσω της ΕΠΑ Θεσσαλίας, έκανε ο διευθυντής Εμπορικών Δραστηριοτήτων της εταιρείας Λεωνίδας Μπακούρας, παρά τα όποια προβλήματα έχουν δημιουργηθεί στις σχέσεις της χώρας μας με τη Ρωσία.

Όπως τόνισε παράλληλα μιλώντας στο «Ράδιο-Ένα 102,5», η διείσδυση του φυσικού αερίου αυξάνεται κάθε χρόνο και στη Θεσσαλία, ενώ εκτίμησε, ότι από το 2015 και μετά θα υπάρξει σύνδεση με αέριο και του Αλμυρού.
Ο κ. Μπακούρας τόνισε ότι έγινε αναθεώρηση της σύμβασης προ διμήνου με τη ΔΕΠΑ, που είναι ο προμηθευτής φυσικού αερίου της ΕΠΑ Θεσσαλίας και η τιμή του φυσικού αερίου έπεσε κι άλλο. Όπως ανέφερε αυτή τη στιγμή το φυσικό αέριο πωλείται προς 0,65 ως 0,67 € το m3, τιμή που είναι πάνω από 50% χαμηλότερη σε σχέση με το πετρέλαιο.

«Η αγορά που θα κάνει η Ελλάδα, αν υπάρξει αύξηση της τιμής λόγω της κρίσης στο υγροποιημένο φυσικό αέριο, θα επιβαρύνει τον προμηθευτή, που είναι η ΔΕΠΑ και όχι τους καταναλωτές», ξεκαθάρισε ο κ. Μπακούρας. Πρόσθεσε δε ότι υπάρχει σύμβαση της ΕΠΑ Θεσσαλίας με τη ΔΕΠΑ, για τροφοδοσία αερίου σύμφωνα με μια συγκεκριμένη φόρμουλα. Εκτίμησε δε ότι θα βρεθεί μια λύση και εν θα υπάρξει κρίση για τον ερχόμενο χειμώνα.

Η ΕΠΑ Θεσσαλίας, ανέφερε ο διευθυντής εμπορικών δραστηριοτήτων, εγγυάται ότι κανένας οικιακός, εμπορικός καταναλωτής ή βιομηχανία στην περιοχής Θεσσαλίας, δεν θα μείνουν χωρίς φυσικό αέριο.
«Αν υπάρξει μια τέτοια κρίση, σίγουρα θα μειωθεί η κατανάλωση στην ηλεκτροπαραγωγή» καθησύχασε ους καταναλωτές ο κ. Μπακούρας.
Ο διευθυντής της ΕΠΑ εκτίμησε ότι οι καταναλωτές φαίνεται ότι δεν ανησυχούν, καθώς φέτος στη Θεσσαλία θα γίνουν εντός του μήνα 700 νέα συμβόλαια και ειδικά στο Βόλο περίπου 200 μόνο τον Αύγουστο, τη στιγμή που άλλες φορές υπήρχε μηδαμινή κίνηση.

Επέκταση στον Αλμυρό
Ο κ. Μπακούρας αναφέρθηκε στην επέκταση του δικτύου φυσικού αερίου αι τόνισε ότι θα φθάσει στην περιοχή Αλμυρού το 2015. Όπως εξήγησε έγινε μεγάλο δίκτυο για να δοθεί φυσικό αέριο στη SOVEL, οπότε το φυσικό αέριο περνά περίπου ένα χιλιόμετρο έξω από τον Αλμυρό.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.