Ωρολογιακή βόμβα για την πόλη η πτώχευση των ΣΜ Λάρισα!

«Θα θρηνήσουμε θύματα», τονίστηκε χαρακτηριστικά σε σύσκεψη φορέων για το θέμα στο Επιμελητήριο

Μείζον οικονομικό αλλά κυρίως κοινωνικό ζήτημα για την Λάρισα και την ευρύτερη περιοχή θα είναι η πτώχευση των ΣΜ Λάρισα, ενδεχόμενο που αυτή τη στιγμή προβάλλει ως ιδιαίτερα πιθανό.

Το παραπάνω τονίστηκε το μεσημέρι της Δευτέρας στο πλαίσιο σύσκεψης φορέων που συγκάλεσε για το θέμα στον δεύτερο όροφο του Επιμελητηρίου ο πρόεδρος Δημήτρης Αδάμ.

Όπως αναφέρθηκε χαρακτηριστικά, το πρόβλημα αφορά τόσο τους μετόχους της επιχείρησης, όσο και τους περισσότερους από 600 εργαζόμενους, αλλά και τους περίπου 150 προμηθευτές της επιχείρησης για τους οποίους η κατάσταση έχει πλέον φτάσει στο απροχώρητο.

Παρών στη σύσκεψη ήταν ένας εκ των προμηθευτών των ΣΜ ΛΑΡΙΣΑ στον οποίο η επιχείρηση οφείλει περίπου 400.000 ευρώ, γεγονός που οδήγησε ήδη στο κλείσιμο της εταιρείας του!

«Η πόλη και οι φορείς της πρέπει να κάνουν ότι είναι δυνατό, να εξαντλήσουμε κάθε περιθώριο, ώστε η επιχείρηση να πουληθεί και να συνεχίσει να λειτουργεί», τονίστηκε χαρακτηριστικά, ενώ συζητήθηκε το ενδεχόμενο να υπάρξει παρέμβαση προς την πολιτεία ώστε να αντιμετωπιστούν ευνοϊκά τα χρέη της προς το δημόσιο ώστε να καταστεί ελκυστική για τους αγοραστές.

Συζητήθηκε επίσης η δυνατότητα καταβολής προσπάθειας για την επαναπροσέγγιση της επιχείρησης με τον όμιλο Μαρινόπουλου.

Αξίζει πάντως να τονιστεί ότι αυτή τη στιγμή τα χρέη της επιχείρησης (συνολικά) ξεπερνούν τα 35 εκατομμύρια ευρώ, με ότι αυτό συνεπάγεται για την προσπάθεια εξαγοράς της.

Στη σημερινή σύσκεψη έλαβαν μέρος οι Λαρισαίοι βουλευτές Χρήστος Κέλλας, Δημήτρης Γελαλής και Θωμάς Ψύρρας, εκπρόσωπος του βουλευτή Μάξιμου Χαρακόπουλου, ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, ο νέος δήμαρχος Λάρισας Απόστολος Καλογιάννης, ο αντιδήμαρχος Θανάσης Μαμάκος ως εκπρόσωπος του απερχόμενου δημάρχου Λάρισας Κωνσταντίνου Τζανακούλη, εκπρόσωποι των μετόχων των ΣΜ Λάρισα και εκπρόσωποι των προμηθευτών.

Μενέλαος Κατσαμπέλας

Πηγή: http://www.onlarissa.gr/2014/08/25/orologiaki-vomva-gia-tin-poli-i-ptochefsi-ton-sm-larisa/

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.