«Όπλο» ενάντια στην φτώχεια το νέο ΕΣΠΑ για τους δήμους της Θεσσαλίας

Τα νέα προγράμματα του ΕΣΠΑ παρουσίασαν σήμερα το πρωί η ΠΕΔ Θεσσαλίας, η Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας και το Υπουργείο Εργασίας στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου Λάρισας με σκοπό να ενημερώσουν τους δήμους για τις δράσεις του νέου προγράμματος.

Βασικός στόχος του νέου προγράμματος είναι η καταπολέμηση της φτώχειας με την ενίσχυση των Κοινωνικών Παντοπωλείων και Φαρμακείων, τη δημιουργία μιας νέας δομής τα «Κέντρα Κοινότητας» και την ενίσχυση των αδύναμων κοινωνικών ομάδων.

Ο πρόεδρος της ΠΕΔ Θεσσαλίας κ. Γιώργος Κωτσός επισήμανε τα εξής: «Σε αυτή τη δύσκολη περίοδο που διανύει η χώρα είναι απαραίτητο να εξαντλήσουμε όλους του πόρους που διαθέτει το νέο ΕΣΠΑ προκείμενου να σταθούμε στο πλευρό των αδύναμων συμπολιτών μας, αρωγοί και συμπαραστάτες.

Σε συνεργασία με τη Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας Θεσσαλίας και το Υπουργείο Εργασίας θα παρουσιάσουμε τα νέα προγράμματα του ΕΣΠΑ, ξεκινώντας από τα Κέντρα Κοινότητας, τα Κοινωνικά Παντοπωλεία και Φαρμακεία και τα Κέντρα Ημερησίας Φροντίδας ΑΜΕΑ με στόχο να μεγιστοποιήσουμε την αξιοποίηση των πόρων προς όφελος των αδύναμων κοινωνικών ομάδων.»

Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός τόνισε και αυτός με την σειρά του την ανάγκη για πλήρη αξιοποίηση του προγράμματος και ανέφερε «Τα χρήματα πρέπει να πιάσουν τόπο και πρέπει να γνωρίζουμε τα αποθεματικά που έχουν οι Δήμοι, με τη σωστή διαχείριση θα προσπαθήσουμε να πετύχουμε τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα ανάλογα και με τις ανάγκες του κάθε δήμου.»

Η εκπρόσωπος του Υπουργείου Εργασίας παρουσίασε το νέο πλαίσιο του ΕΣΠΑ και αναφέρθηκε εκτενέστερα στη νέα δομή των δήμων τα Κέντρα Κοινότητας όπου θα λειτουργούν ως δομές υποδοχής, καταγραφής και διασύνδεσης των πολιτών, θα παραπέμπουν τους δημότες σε κοινωνικά προγράμματα σε τοπικό, περιφερειακό και εθνικό επίπεδο, θα συντονίζουν τις δράσεις κοινωνικής ένταξης ενώ παράλληλα θα παρακολουθούν την πορεία των ωφελούμενων.

Τα Κέντρα Κοινότητας απευθύνονται σε 8 μεγάλες κοινωνικές κατηγορίες, παιδιά, ηλικιωμένους, ευάλωτες ομάδες, ΑΜΕΑ, εξαρτημένους, άστεγους, άπορους, και Ρομά.

Πηγή: http://www.onlarissa.gr/2016/06/06/oplo-enantia-stin-ftochia-to-neo-espa-gia-tous-dimous-tis-thessalias/

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.