15 εκατ. ευρώ για Ολοκληρωμένες Χωρικές Επενδύσεις σε Τρίκαλα και Καρδίτσα

Στην ενεργοποίηση πόρων από το ΕΣΠΑ Θεσσαλίας για ανάπτυξη Στρατηγικών Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης (ΒΑΑ) σε Τρίκαλα και Καρδίτσα, προχωρά η Περιφέρεια Θεσσαλίας. Η Διαχειριστική Αρχή μετά από εισήγηση του Περιφερειάρχη κ. Κώστα Αγοραστού καταρτίζει την εξειδίκευση και τα κριτήρια επιλογής ώστε να εκδοθεί η αντίστοιχη Πρόσκληση για το Πρόγραμμα αυτό. Το Πρόγραμμα, δίνει τη δυνατότητα από την ανάπλαση ολόκληρων περιοχών, έως την ενίσχυση καινοτομικών μικρών επιχειρήσεων, την ανακατασκευή δρόμων, τη βελτίωση της ποιότητας του αέρα και της ενεργειακής απόδοσης των κτιρίων, αλλά και την προώθηση της κοινωνικής επιχειρηματικότητας.

Ο Προϋπολογισμός που προβλέφθηκε να διατεθεί από το ΠΕΠΘ, ανέρχεται σε 15 εκατ. € Συγχρηματοδοτούμενης Δημόσιας Δαπάνης (ΣΔΔ) και επιμερίζεται ανά Ταμείο ως εξής: 13 εκατ. € με συγχρηματοδότηση από το ΕΤΠΑ και 2 εκατ. € με συγχρηματοδότηση από το ΕΚΤ.

Οι Περιοχές Παρέμβασης των Στρατηγικών Β.Α.Α. οφείλουν να αντιμετωπίζουν προκλήσεις που εμπίπτουν στις εξής κατηγορίες κριτηρίων σε συμφωνία με το άρθρο 7 «Βιώσιμη Αστική Ανάπτυξη» του κανονισμού 1301/2013 για το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ):

– Οικονομικά
– Κοινωνικά
– Περιβαλλοντικά (φυσικό και δομημένο περιβάλλον)
– Κλιματικής αλλαγής
– Δημογραφικά

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.