270.000 € πρόστιμο για θανάτωση 8 κουταβιών

Το πρωτοφανές πρόστιμο ύψους 270.000 ευρώ βεβαιώθηκε σε 67χρονο Λαρισαίο, από την πρώην Δημοτική Αστυνομία Λάρισας που, μετά από καταγγελία συμπολίτη, κατηγορείται για τη θανάτωση 8 νεογέννητων κουταβιών και την κακοποίηση ενός ακόμη σκύλου.

Το πρόστιμο που είναι εξοντωτικό για τον 67χρονο, έχει προκαλέσει παράλληλα αμηχανία στις οικονομικές υπηρεσίες του δήμου Λαρισαίων οι οποίες, εφαρμόζοντας τα προβλεπόμενα, πρέπει να προχωρήσουν στην αποστολή χρηματικών καταλόγων στη ΔΟΥ.

Στην αρμόδια Διεύθυνση Αγροτικής Ανάπτυξης του δήμου Λαρισαίων, συνήθως μετά από καταγγελίες φιλοζωικών οργανώσεων, βεβαιώνονται τακτικά σε συμπολίτες, διοικητικές κυρώσεις και πρόστιμα για διάφορες παραβάσεις σύμφωνα με το ν. 4039/12 («Για τα δεσποζόμενα και τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς και την προστασία των ζώων από την εκμετάλλευση ή τη χρησιμοποίηση με κερδοσκοπικό σκοπό») αλλά η περίπτωση του 67χρονου μάλλον δεν έχει προηγούμενο, αφού του επιβλήθηκε το προβλεπόμενο πρόστιμο των 30.000 ευρώ «για κάθε ζώο και για κάθε περιστατικό».

Χωρίς να είναι γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες, τον Αύγουστο του 2013, στην τότε Δημοτική Αστυνομία Λάρισας καταγγέλλεται ότι στην περιοχή της Αγ. Μαρίνας, ο 67χρονος προχώρησε στη θανάτωση 8 νεογέννητων κουταβιών και στην κακοποίηση ενός ακόμη σκύλου.

Κουτάβια που βρέθηκαν θανατωμένα, σε νάιλον σακούλα, δεμένη και κάτω από πέτρες. Δεν είναι γνωστό πώς αντέδρασε εκείνη την περίοδο, εφόσον αντέδρασε σενομικό επίπεδο, ο 67χρονος σήμερα Λαρισαίος αλλά η Δημοτική Αστυνομία, σύμφωνα με το άρθρο 16 (παράγραφος α’) του ν. 4039/12 του επέβαλε πρόστιμο 30.000 ευρώ.

Ανάλογα πρόστιμα ή ποινές φυλάκισης έχουν βεβαιωθεί κατά καιρούς και σε άλλες περιπτώσεις στη χώρα αλλά η διαφορά με τον 67χρονο Λαρισαίο, είναι ότι του επιβλήθηκε – όπως προβλέπεται άλλωστε – πρόστιμο 30.000 ευρώ «για κάθε ζώο και για κάθε περιστατικό» με το συνολικό ποσό του προστίμου, για τα 9 σκυλιά να ανέρχεται στις 270.000 χιλιάδες ευρώ. Η βεβαιωθείσα παράβαση κοινοποιήθηκε στη Διεύθυνση Αγροτικής Ανάπτυξης του δήμου Λαρισαίων και το Τμήμα Εσόδων του δήμου με τη σειρά του θα πρέπει, αργά ή γρήγορα, να «κοινοποιήσει» την οφειλή στην Οικονομική Εφορία (ΔΟΥ).

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.