Αγοραστός: Χρειάζονται άμεσα μέτρα για το ρεύμα των αγροτών

Για ανάγκη άμεσων μέτρων στο θέμα της τιμής του ρεύματος των αγροτών μίλησε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κώστας Αγοραστός κατά τη διάρκεια της τοποθέτησής του στο τέταρτο συνέδριο EUandU για την επιχειρηματικότητα και την απασχόληση με τίτλο «Καλλιέργησε τις ΙδΕΕς σου- Η Καινοτομία στη Γεωργία με Ευρωπαϊκή Στήριξη» που διοργανώνει διαδικτυακά η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα.

Το φετινό συνέδριο επικεντρώνεται στην Πράσινη Συμφωνία της ΕΕ, η οποία αποτελεί μία από τις προτεραιότητες της Επιτροπής στο πλαίσιο του σχεδίου ανάκαμψης για την Ευρώπη (Next Generation EU).

Στόχος του συνεδρίου όπως ανέφερε η Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, Νιόβη Ρίγκου είναι να ενημερώσει, να υποστηρίξει, να εμπνεύσει και να ενθαρρύνει τους νέους της περιοχής-και όχι μόνο, να ασχοληθούν με τη γεωργία και την κτηνοτροφία, να ξεκινήσουν τη δική τους επιχείρηση και να αναζητήσουν κατάλληλη απασχόληση σε αυτούς τους τομείς.

Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κώστας Αγοραστός τόνισε πως χάρη στην Ε.Ε. έγιναν χιλιάδες έργα, στην Θεσσαλία και τα χαρακτήρισε «έργα ουσίας». Μίλησε για το γεγονός πως πλέον στη Θεσσαλία οι αγρότες αρδεύουν τα χωράφια τους δωρεάν από την Ε.Ε. με την ανασύσταση της Λίμνης Κάρλα.

Υποστήριξε πως πρέπει όλες οι κινήσεις που θα γίνουν πρέπει να έχουν σύμμαχο τη φύση. Έκανε λόγο για αφύπνιση περιβαλλοντική.

Αναφέρθηκε στην αγωνία γύρω από την ενέργεια και τις αυξήσεις στο ηλεκτρικό ρεύμα λέγοντας «Θα σπάσει σαν καρπούζι αν δεν υπάρξουν άμεσα μέτρα» είπε σχετίζοντας το θέμα με την παραγωγή και έκανε λόγο για «μέτρα σε οριζόντιο επίπεδο ευρωπαϊκά».

Στο πλαίσιο του συνεδρίου θα παρουσιαστούν καλές πρακτικές και καινοτόμες ιδέες ενώ θα υπάρχει πληροφόρηση για παροχή συμβουλών και παρουσίαση ευκαιριών από την σχετική αγορά εργασίας.

Πηγή: Larissanet.gr

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.