Από καλοκαιράκι, έρχονται χιόνια και παγετός και ξανά θεαματική άνοδος θερμοκρασίας – Τί λέει ο Λαρισαίος προγνώστης

«Θα συνεχίσουν τα σκαμπανεβάσματα του καιρού ακόμη και τον νέο μήνα, τον Απρίλιο», σημειώνει ο Λαρισαίος προγνώστης και αναλυτής Θεοφάνης Χατζηγρίβας.

Μπορεί τις τελευταίες ημέρες να μύρισε καλοκαίρι στη Λάρισα, όμως πολύ σύντομα από μεθαύριο Τετάρτη έρχεται παγετός και γενικώς τα τερτίπια του καιρού το επόμενο διάστημα δεν θα έχουν σταματημό.

Ειδικότερα η αναλυτική πρόγνωση του καιρού από τον κ. Χατζηγρίβα, έχει ως εξής:

Πρόβλημα ο ισχυρός για την εποχή παγετός την Τετάρτη το πρωί, και αργά το βράδυ της ίδιας ημέρας, όπως και της Πέμπτης νωρίς το πρωί σε μικρότερο βαθμό. Οι βροχές θα είναι λιγότερες τελικά, αλλά αξιόλογες σε περιοχές της δυτικής κυρίως χώρας.

Τα χιόνια θα τα δούμε σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές της κεντρικής και βόρειας χώρας, Ηπείρου, Θεσσαλίας, και Στερεάς, ενώ για λίγο θα χιονίσει στην Φλώρινα, με εναλλαγές χιονόνερο, και τοπικά χιονόνερο στις υπόλοιπες αστικές της δυτικής Μακεδονίας. Χαμηλά θα χιονίσει και σε περιοχές της Θράκης και Έβρου.

Θεαματική εκ νέου άνοδος της θερμοκρασίας κυρίως από την ερχόμενη Παρασκευή 31.03 και μέχρι την Κυριακή 02.04 με τιμές που θα φτάσουν ακόμη και τους 27 βαθμούς Κελσίου. Πτώση της θερμοκρασίας από την Δευτέρα 03.04, και αρκετές βροχές στη χώρα γενικώς.

Αναλυτικά μέρα προς μέρα

(Παρούσα εκτίμηση με πιθανές μικρό αλλαγές)

Δευτέρα 27.03.2023: Από τις προ μεσημβρινές περίπου ώρες, αρχικά στο Ιόνιο, Δυτικά ηπειρωτικά, Ήπειρο, Δυτική και βόρειο δυτική Πελοπόννησο, Δυτικής Μακεδονία, και σταδιακά μέχρι το βράδυ υπόλοιπα τμήματα της Μακεδονίας, Βόρειο ανατολικών νησιωτικών του Αιγαίου, νεφώσεις με βροχές, μπόρες ή και καταιγίδες με ηλεκτρικά. Πιθανές τοπικές χαλαζοπτώσεις υπάρχει περίπτωση να υπάρξουν, κυρίως στα δυτικά.

Αυξημένη πιθανότητα κάποιες τοπικές βροχές ή μπόρες να σημειωθούν, εάν καταφέρουν να περάσουν τα νέφη από τον κεντρικό ορεινό όγκο, και σε τμήματα της Θεσσαλίας και κεντρικής Στερεάς. Στην υπόλοιπη χώρα τοπικές νεφώσεις μόνο.

Άνεμοι αρχικά νότιοι, νότιο δυτικοί με ένταση, και σταδιακά μέχρι το βράδυ από τα δυτικά και βόρεια, βόρειοι, βόρειο δυτικοί ιδιαίτερα ενισχυμένοι.

Θερμοκρασία σε πτώση αρχικά στα δυτικά, όπου δεν θα ξεπεράσει τους 15 με 17 βαθμούς, ενώ στην υπόλοιπη χώρα θα φτάσει εκ νέου σε τοπικό επίπεδο τους 24 με 26 (κυρίως Θεσσαλία, ανατολικά ηπειρωτικά και Κρήτη).

Τρίτη 28.03.2023 : Σε όλα τα ηπειρωτικά, νεφώσεις με πιθανά ανοίγματα στα νοτιότερα και την κεντρική Μακεδονια, αλλά με βροχές, μπόρες η και τοπικές καταιγίδες. Γρήγορα στο Ιόνιο ο καιρός θα ανοίξει.

Χιονοπτώσεις σε όλα τα ορεινά, αλλά και σε χαμηλά υψόμετρα της κεντρικής και βόρειας χώρας. Για λίγο θα χιονίσει νωρίς σε Φλώρινα, με εναλλαγές σε χιονόνερο, ενώ χιονόνερο θα σημειωθεί και στις υπόλοιπες αστικές περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας. Γρήγορα όμως ο καιρός θα βελτιωθεί. Λόγω της έντασης των ανέμων, και παρά τις θετικές θερμοκρασίες, αυξημένη είναι η πιθανότητα στα κεντρικά και βόρεια για χιονοχάλαζο.

Δεν θα επηρεασθεί η Κρήτη, και τα νησιώτικα του νοτιου, νότιο ανατολικού Αιγαίου πέρα από κάποιες τοπικές βροχές.

Μέχρι το βράδυ και από τα δυτικά ο καιρός θα βελτιωθεί, και τα φαινόμενα θα περιοριστούν στο ανατολικό Αιγαίο. (Καταιγίδες).

Η θερμοκρασία θα σημειώσει ραγδαία πτώση, και μόνο σε περιοχές όπου τις θερμές ώρες θα εμφανισθεί ήλιος στα κεντρικά και βόρεια, θα καταφέρει να φτάσει τους 10 με 11 βαθμούς, ενώ στα νότια τοπικά θα φτάσει τους 13 με 14 .Εξαίρεση η Κρήτη, όπου τοπικά στα νότια αυτής θα αγγίξει τους 16 με 18.

Τετάρτη 29.03.2023 : Ηλιοφάνεια σε ολόκληρη τη χώρα, και λίγες διάσπαρτες τοπικές νεφώσεις.

Ισχυρός παγετός στα βόρεια, ενώ αρνητικές τιμές θα υπάρξουν σε μεγάλο ηπειρωτικό κομμάτι της χώρας. Ενδεικτικά στην δυτική Μακεδονία θα πέσει ακόμη και -7 με 8 βαθμούς Κελσίου, ενώ σε Ήπειρο Μακεδονία και Θεσσαλία, ακόμη και -3 με -4.

Σε χαμηλά επίπεδα γενικώς η θερμοκρασία πάρα την ηλιοφάνεια, θα αγγίξει στα βόρεια τους 11 μέγιστη, και 13 με 14 στα νότια και την Κρήτη. Ισχυροί βόρειο δυτικοί άνεμοι.

Πέμπτη 30.03.2023 : Τοπικά αυξημένες στα δυτικά, και κυρίως ορεινά αυτών. Ηλιοφάνεια στην υπόλοιπη χώρα. Ομίχλες τοπικά πυκνές το πρωί, φαινόμενο παχνης, και τοπικός παγετός. (Οριακος ). Θερμοκρασία σε χαμηλά επίπεδα το πρωί, και σε άνοδο τις θερμές ώρες.

Άνεμοι σταδιακά νότιο δυτικοί.

Πιθανές μέγιστες στο εσωτερικό 18 με 20 τοπικά βαθμούς Κελσίου.

– Παρασκευή 31.03.2023 :Αρκετή ηλιοφάνεια, με λίγες τοπικές νεφώσεις παλιότερες τοπικά στα δυτικά ορεινά, Θράκη και Έβρο, όπου υπάρχει πιθανότητα για λίγους όμβρους άνευ σημασίας. Μεταφορά σκόνης από το μεσημέρι. Θερμοκρασία σε αισθητή άνοδο, θα φτάσει τους 21 με 24 βαθμούς. Δεν θα λυθούν νωρίς λίγες ομίχλες.

Σάββατο 01.04.2023 :Αίθριος σε ολόκληρη τη χώρα .Τοπικά αυξημένες νεφώσεις κυρίως στα ορεινά του εσωτερικού κορμού, Θράκη και Έβρο με πιθανότητα λίγων όμβρων. Υψηλές θερμοκρασίες και μεταφορά σκόνης. Μέγιστες τιμές θα φτάσουν στα ηπειρωτικά. (Ανατολικά και Θεσσαλία) τους 24 με 27 βαθμούς. Άνεμοι νότιο δυτικών διευθύνσεων.

Κυριακή 02.04.2023 : Άστατος τις θερμές κυρίως ώρες στα ηπειρωτικά μόνο, με βροχές, μπόρες η και διάσπαρτες καταιγίδες καλοκαιρινού τύπου. Αρκετή υγρασία. Μεταφορά σκόνης. Θερμοκρασία σε υψηλά επίπεδα 22 με 26 βαθμούς. Άνεμοι νοτίων διευθύνσεων.

Δευτέρα 03.04.2023 : Πιθανή κακοκαιρία από τα δυτικά, και σταδιακά σε ολόκληρη τη χώρα με βροχές, και καταιγίδες. Χιόνια σε μεγάλα υψόμετρα της βόρειας χώρας. Θερμοκρασία σε πτώση, αλλά σε σχετικά ήπια επίπεδα. Άνεμοι αρχικά νοτιοδυτικοί και σταδιακά στο Αιγαίο νότιο ανατολικοί με ένταση Ελπίζω να σας βοήθησα λίγο. Θα υπάρχουν φυσικά καθημερινές ενημερώσεις με ότι νεότερο, και με Πιθανές αλλαγές, αν και η τάση είναι αυτή.

Πηγή: onlarissa.gr

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.