Αποχώρησαν οι Ιταλοί εμπειρογνώμονες – Θα σταλεί στην Αθήνα το καταγραφικό

Αποχώρησαν πριν από λίγα λεπτά οι Ιταλοί εμπειρογνώμονες που παρουσιάστηκαν σήμερα το πρωί ενώπιον του εφέτη ανακριτή για να εξετάσουν το καταγραφικό της επιβατικής αμαξοστοιχίας που συγκρούστηκε τη νύχτα της 28ης Φεβρουαρίου με την εμπορική, στα Τέμπη με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 57 άτομα.

Ωστόσο, όπως δήλωσε και ο δικαστικός πραγματογνώμονας, Παναγιώτης Μαδιάς που ήταν παρών στη διαδικασία, δεν κατάφεραν να «διαβάσουν» το καταγραφικό καθώς είχε προβλήματα. Το καταγραφικό θα έδινε πληροφορίες όπως μεταξύ άλλων την ταχύτητα που κινούνταν η αμαξοστοιχία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η επόμενη κίνηση είναι το καταγραφικό να σταλεί στην Αθήνα για να γίνει άλλη μια προσπάθεια να «διαβαστεί» από ειδικό μηχάνημα έτσι ώστε να εξαντληθούν όλες οι πιθανότητες να προκύψει κάτι από το συγκεκριμένο μηχάνημα της αμαξοστοιχίας.

Η διαδικασία αυτή αναμένεται να πάει πίσω τη σύνταξη του τελικού πορίσματος το οποίο θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τα συμπεράσματα των πραγματογνωμόνων που όρισαν οι δικαστικές αρχές.

Πηγή: Larissanet.gr 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.