Αριστερή Παρέμβαση: Η ανάπτυξη θα γκρεμίσει ότι άφησε όρθιο η κρίση

«Αναπτυξιακό συνέδριο» Θεσσαλίας με ομιλητές τον πρωθυπουργό, υπουργούς της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ και σε ρόλο πιστού συνεργάτη οι τοπικοί παράγοντες που χέρι-χέρι με την μνημονιακή κυβέρνηση υλοποιούν τα σχέδια του κεφαλαίου, όπως ο εκλεκτός της ΝΔ περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Αγοραστός. Ένα συνέδριο όπου ο κ.Τσίπρας και oι υπόλοιποι θα εξειδικεύσουν το μνημονιακό οπλοστάσιο και τις κατευθύνσεις της ΕΕ σε κάθε πτυχή της κοινωνικής, οικονομικής και πολιτιστικής πραγματικότητας, τονίζει η Αριστερή Παρέμβαση στη Θεσσαλία Ανταρσία για την Ανατροπή. Η παράταξη καλεί τους εργαζόμενους και τη νεολαία, συνδικάτα και σωματεία, φοιτητικούς συλλόγους και τοπικά κινήματα, σε μαζική, μαχητική συγκέντρωση καταδίκης της κυβερνητικής πολιτικής, την Τετάρτη 11 Οκτώβρη στις 6:00 μ.μ., έξω από το ξενοδοχείο Larissa Imperial.

Η Αριστερά Παρέμβαση τονίζει ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝΕΛ, στηριζόμενη στο σύνολο των τοπικών αρχόντων με «πρωτοπαλλίκαρο» τον περιφερειάρχη κ. Αγοραστό, υπόσχεται, όπως και οι προηγούμενοι, δρόμους και γιοφύρια (που δεν γίνονται με γνώμονα τις κοινωνικές ανάγκες…) όπως ο Ε65,αλλάμε διόδια που θα φορτώσουν πάλι στον λαό, όπως έγινε με τα Τέμπη αλλά και με τους άλλους αυτοκινητόδρομους για να κερδοσκοπήσουν λίγοι “επενδυτές”. Γεμίζουν τα βουνά μας ανεμογεννήτριες (βλ. Πήλιο), με ανεπανόρθωτες περιβαλλοντικές επιπτώσεις, αλλά και εκτόξευση του ενεργειακού κόστους με προφανείς συνέπειες για τα λαϊκά στρώματα. Δίνουν άδειες γα καύση σκουπιδιών(βλ. ΑΓΕΤ Βόλος), αξιολογώντας τα κέρδη της Lafarge πιο ψηλά από την ανθρώπινη ζωή. Προετοιμάζουν το ξεπούλημα της ΔΕΗ και του νερού, που εποφθαλμιούν τα διάφορα επιχειρηματικά συμφέροντα. Ψηφίζουν νόμους που αυξάνουν την εργοδοτική αυθαιρεσία οδηγώντας τους εργαζόμενους ακόμα και στην φυσική τους εξόντωση με τα αλλεπάλληλα εργατικά ατυχήματα στο όνομα του κέρδους (DE-TOX Λάρισα, εργάτης σε ιχθυοκαλλιέργειες στη Μαγνησία κτλ).

Η Αριστερή παρέμβαση τονίζει ότι δεν χρειάζεται «σωτήρες»αλλά παλεύει για ένα ανασυγκροτημένο και ρωμαλέο εργατικό και λαϊκό κίνημα που θα επιβάλει τα δικά του όργανα και τους δικούς του θεσμούς σε αντιπαράθεση και σε ρήξη με τους θεσμούς του τοπικού και Κεντρικού Κράτους, με τα εθνικά και τα υπερεθνικά συμφέροντα. Ένα κίνημα που δε θα επιτρέψει το αιματοκύλισμα του κόσμου για ακόμα μια φορά στο όνομα των συμφερόντων του κεφαλαίου. Ένα κίνημα που θα απαιτήσει την ανατροπή τέτοιων πολιτικών και κάθε κυβέρνησης που υλοποιεί τέτοιες κανιβαλικές αντεργατικές πολιτικές.

«Εμείς δεν έχουμε θέση σε τέτοιες φιέστες που εξαπατούν τον λαό. Ας κουβεντιάσουν μεταξύ τους υπό αστυνομική προστασία, αφού δεν τολμούν να βγούνε στο λαό. Εμείς θα συνεχίσουμε να παλεύουμε για την ανατροπή της πολιτικής τους, για τη ρήξη με τα μνημόνια, το ευρώ και την Ε.Ε, και για ανάπτυξη που να ικανοποιεί τις ανάγκες του εργαζόμενου λαού και της νεολαίας. Κυρίως όμως θα συνεχίσουμε να παλεύουμε για να μη σβήσει το όνειρο και η ανάγκη για μια καλύτερη ζωή. Απολυμένοι/ες, άνεργοι/ες, μετανάστες/τριες, εργαζόμενοι/ες ας τους «υποδεχτούμε» όπως ακριβώς αρμόζει σε αυτούς που διαλύουν τις ζωές μας με τον πιο κυνικό τρόπο», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.