Αρναούτογλου: Πότε θα «χτυπήσουν» τα έντονα χιόνια τη Θεσσαλία

Φωτό αρχείου

Ο έμπειρος προγνώστης της ΕΡΤ Σάκης Αρναούτογλου, την Παρασκευή 3 Φλεβάρη έδωσε νέα στοιχεία για την κακοκαιρία Barbara που θα «χτυπήσουν» και την Αττική. Οι βοριάδες στο Αιγαίο θα φτάσουν έως και τα 10 Μποφόρ, η Εύβοια θα δεχθεί χιονοκαταιγίδες, ενώ τα φαινόμενα φαίνεται πως θα κρατήσουν έως και την Τετάρτη (8/2).

Συγκεκριμένα όπως είπε από το Σάββατο το βράδυ θα αρχίσει η ραγδαία πτώση της θερμοκρασίας, ενώ η μέρα θα ξεκινήσει με βροχές στις περισσότερες περιοχές της χώρας.

Στην Αττική ο καιρός θα είναι άστατος με διάσπαρτες μπόρες και καταιγίδες, ενώ από τη νύχτα θα αρχίσει να χιονίζει σε υψόμετρο πάνω από τα 700 με 800 μέτρα. Η κακοκαιρία, ωστόσο, θα επιδεινωθεί από την Κυριακή.

Τα χιόνια την Κυριακή θα εντοπίζονται από τη Θεσσαλία έως και την Πελοπόννησο και τις Κυκλάδες. Συγκεκριμένα ο Σάκης Αρναούτογλου σημείωσε πως οι πιο έντονες χιονοπτώσεις να εντοπίζονται σε Αττική, Βοιωτία και Εύβοια.

Μάλιστα, η Εύβοια αλλά και κάποια τμήματα στις βόρειες Κυκλάδες θα έχουν χιονοκαταιγίδες. Χιόνια θα δει ακόμη και η Κρήτη, στα πιο ορεινά μέρη του νησιού.

Τη Δευτέρα (6/2) τα χιόνια θα επηρεάσουν και τα νησιά του βορείου Αιγαίου, με μπόρες χιονιού να βλέπουν η Χίος και η Λέσβος. Τα περισσότερα χιόνια θα εντοπίζονται και πάλι κατά τόπους σε Αττική, Βοιωτία και Εύβοια.

Την Τρίτη (7/2) τα χιόνια θα συνεχιστούν σε Εύβοια, Αττική, Βοιωτία και σε ορισμένα τμήματα των Κυκλάδων, ενώ πυκνές χιονοπτώσεις θα έχουν και οι Σποράδες.

Όπως σημείωσε ο Σάκης Αρναούτογλου αρκετά νερά θα έχει η Κρήτη και χιόνια στα ορεινά.

Η ψυχρή εισβολή και ο χιονιάς αναμένεται να συνεχιστεί και την Τετάρτη (8/2), με την τάση του καιρού να δείχνει πως οι ίδιες περιοχές που θα έχουν επηρεαστεί τις προηγούμενες ημέρες με χιονοπτώσεις και βροχές, να έχουν ξανά αντίστοιχα φαινόμενα.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.