Χατζηδάκης: Στόχος μας να κλείσουν οι πληγές στη Θεσσαλία (βίντεο)

Εκδήλωση με θέμα «Οικονομία – Αγροτική Πολιτική – Κλιματική Αλλαγή στην Περιφέρεια Θεσσαλίας» πραγματοποιείται σήμερα στο ξενοδοχείο «Imperial», στη Λάρισα.

Στην εκδήλωση μιλούν ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Λευτέρης Αυγενάκης, ο υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Θάνος Πετραλιάς, ο υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χρήστος Τριαντόπουλος και ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Δημήτρης Κουρέτας.

Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Δημήτρης Κουρέτας πριν την είσοδό του στην εκδήλωση επισήμανε μεταξύ άλλων: «Θα αναπτύξω το δικό μας αγροτικό πρόγραμμα, το οποίο υποστηρίζει το πώς μπορούμε να κρατήσουμε και να αυξήσουμε την αγροτική παραγωγή στη Θεσσαλία. Στη Θεσσαλία έχουν αναπτυχθεί κάποιες καλλιέργειες τις οποίες ελπίζουμε να στηρίζουμε και να βρούμε τρόπους για να τις αυξήσουμε. Εμείς επιμένουμε πάνω στο πλάνο μας για να δούμε την καλύτερη λύση για τη Θεσσαλία».

Από την πλευρά του ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Λευτέρης Αυγενάκης τόνισε: «Από τις αρχές Ιανουαρίου δημιουργήσαμε πολλά κλιμάκια, πραγματοποιήσαμε πολλούς ελέγχους και θέλουμε να ελέγξουμε όλα τα αγροτικά ΑΦΜ, γιατί στόχος μας είναι οι ενισχύσεις να πάνε σε πραγματικούς παραγωγούς. Έχουμε πολλά στρεβλά, ξέρουμε και τα αντιμετωπίζουμε…».

Αναφερόμενος στην πορεία αποκατάστασης της Θεσσαλίας επισήμανε: «Μία μεγάλη δοκιμασία πέρασε ο κάμπος της Θεσσαλίας. Από τη πρώτη στιγμή είμαστε εδώ και θα συνεχίσουμε να είμαστε, γιατί το πρόβλημα είναι υπαρκτό. Ξέρουμε ότι υπάρχουν πολλά ζητήματα ανοικτά και θα είμαστε εδώ ως τη στιγμή που θα επανέλθει η κανονικότητα στον τόπο. Η κυβέρνηση λειτουργεί με ταχύτατους ρυθμούς για τις υποδομές αλλά και για τις αποζημιώσεις για να δώσουμε ανάσα στους παραγωγούς.

Ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών κ. Κωστής Χατζηδάκης επισήμανε:  «Είμαστε εδώ σήμερα για μία διαφορετική από τις συνηθισμένες εκδήλωση. Μαζί κυβέρνηση και Περιφέρεια για να κάνουμε ένα απολογισμό για το πώς θα κλείσουμε τις πληγές που άνοιξαν τον περασμένο Σεπτέμβριο. Θα συζητήσουμε για το πώς θα προχωρήσουμε στη συνέχεια όλοι μαζί. Πρέπει να μιλήσουμε με συγκεκριμένο σχέδιο και συγκεκριμένους αριθμούς. Οι Θεσσαλοί σίγουρα θέλουν μία σοβαρότητα στις επόμενες κινήσεις και όχι… παχιά λόγια».

 

Πηγή: Larissanet.gr

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.