Δείτε την αίθουσα που ετοιμάζουν για τη «μητέρα» των δικών για τα Τέμπη

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας (πρώην ΤΕΙ Λάρισας), προκειμένου να διαμορφωθεί η αίθουσα του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Λάρισας, που θα φιλοξενήσει τη «μητέρα» των δικών, τη δίκη για τη σιδηροδρομική τραγωδία των Τεμπών. Σύμφωνα με πληροφορίες της «Ε», το Συμβούλιο Διοίκησης του Πανεπιστημιακού Ιδρύματος με πρόσφατη απόφασή του παραχώρησε στο Υπουργείο Δικαιοσύνης αίθουσα του Συνεδριακού Κέντρου στο συγκρότημα «Γαιόπολις» για την εκδίκαση της υπόθεσης σε πρώτο, αλλά και σε δεύτερο βαθμό.

Οι εργασίες διαμόρφωσης του χώρου ξεκίνησαν πρόσφατα και σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες θα ολοκληρωθούν εντός του χρονοδιαγράμματος (σ.σ. τους επόμενους μήνες), αν και ανεξάρτητα από την πρόοδο των εργασιών σήμερα είναι γνωστό πως ο προσδιορισμός της δίκης έχει μετατεθεί χρονικά για το νέο δικαστικό έτος και δη μετά τη 16η Σεπτεμβρίου. Όπως είναι γνωστό, οι εκατοντάδες των παραγόντων της δίκης υποχρέωσαν τις δικαστικές αρχές να αναζητήσουν αίθουσα σε διαφορετικό χώρο, αφού οι υπάρχουσες αίθουσες του Δικαστικού Μεγάρου Λάρισας είναι αδύνατο να φιλοξενήσουν τόσους εμπλεκόμενους στην ακροαματική διαδικασία, η οποία λόγω και της έκτασης της υπόθεσης θα βρίσκεται σε εξέλιξη επί μήνες.

Υπενθυμίζεται πως για τη σιδηροδρομική τραγωδία μέχρι σήμερα έχει ασκηθεί δίωξη σε βάρος 33 κατηγορουμένων (σ.σ. αριθμός που θα αυξηθεί περαιτέρω), έχουν δηλώσει παράσταση προς υποστήριξη της κατηγορίας περισσότεροι από 100 δικηγόροι (σ.σ. 57 είναι τα θύματα και 181 οι τραυματίες), δεκάδες είναι οι δικηγόροι υπεράσπισης της κατηγορίας, όπως αρκετοί είναι οι συγγενείς των θυμάτων που θα παραστούν, αλλά και οι εκπρόσωποι των Μέσων Ενημέρωσης.

ΠΡΟΒΛΕΨΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

Υπενθυμίζεται πως ο υπουργός Δικαιοσύνης Γ. Φλωρίδης σε τηλεοπτική του συνέντευξη είχε δηλώσει πως η αίθουσα των ΤΕΙ «θα είναι καθ’ όλα έτοιμη, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας», όπως είχε σπεύσει, άγνωστο γιατί, να δηλώσει πως η δίκη προσδιορίζεται για τον ερχόμενο Ιούνιο.

Το έργο της διαμόρφωσης της δικαστικής αίθουσας στο πρώην ΤΕΙ χρηματοδοτείται με πόρους του Ταμείου Χρηματοδοτήσεως Δικαστικών Κτιρίων (ΤΑ.Χ.ΔΙ.Κ.) και ανάδοχο την Περιφέρεια Θεσσαλίας, ενώ η αίθουσα διαμορφώνεται καθ’ υπόδειξη της Τεχνικής Υπηρεσίας του Υπουργείου Δικαιοσύνης και δικαστικών λειτουργών της Λάρισας, εκπρόσωποι των οποίων από κοινού επισκέφθηκαν τον χώρο προ καιρού.

Στο πλαίσιο αυτό, στην αίθουσα γίνονται εργασίες για την επέκτασή της, προκειμένου να αυξηθεί η χωρητικότητα, αποξηλώθηκε η υπάρχουσα οροφή για να τοποθετηθούν νέες εγκαταστάσεις ψύξης, εξαερισμού, φωτισμού, ηχογράφησης κ.λπ., ενώ διαμορφώνονται πρόσθετοι χώροι, όπως, μεταξύ άλλων, διάσκεψης δικαστών, πρόσθετη αίθουσα δικηγόρων, αλλά και εκπροσώπων Τύπου.

Πηγή: Ελευθερία (Β. Κακάρας)

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.