Διακόπηκε για τις 30 Μαΐου η δίκη των 10 κατηγορουμένων για τον «Ιανό»

Για τις 30 Μάϊου διακόπηκε η δίκη των δέκα κατηγορούμενων για την καταστροφική πλημμύρα του Ιανού που έπληξε την Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας τον Σεπτέμβριο του 2020 και είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο τριών ατόμων και σοβαρές καταστροφές σε σπίτια, επιχειρήσεις και υποδομές στο οδικό δίκτυο.

Η δίκη που γίνεται στο  Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Λάρισας διακόπηκε μετά από αίτημα των συνηγόρων υπεράσπισης των κατηγορουμένων οι οποίοι ωστόσο είχαν θέσει αίτημα αναβολής και όχι διακοπής ενώ διαμαρτυρήθηκαν  και για το χρονικό περιθώριο μέχρι την επόμενη δικάσιμο.

Σήμερα στην αίθουσα του Μικτού Ορκωτού Εφετείου όπου διεξάγεται η δίκη λόγω του μεγάλου αριθμού των διαδίκων, βρέθηκαν στο εδώλιο του κατηγορουμένου εννέα εκ των συνολικά δέκα κατηγορουμένων. Έλειπε μόνο ο  γενικός γραμματέας της Πολιτικής Προστασίας κ. Βασίλειος Παπαγεωργίου. Θυμίζουμε πως μεταξύ των κατηγορουμένων είναι ο πρώην περιφερειάρχης Θεσσαλίας, κ. Κώστας Αγοραστός,   και οι δήμαρχοι Καρδίτσας και Μουζακίου, Βασίλης Τσιάκος και Θεοφάνης Στάθης.

Η μητέρα της αδικοχαμένης Φαρμακοποιού κατά την έξοδο της από το Δικαστικό Μέγαρο//φωτ. Θ. Καλιακούδας

Οι πράξεις για τις οποίες κατηγορούνται είναι η πλημμύρα από αμέλεια δια παραλείψεως από την οποία προέκυψε κίνδυνος για ξένα πράγματα και για άνθρωπο και η ανθρωποκτονία από αμέλεια δια παραλείψεως άπαξ και κατά συρροή.

Τέλος να σημειωθεί πως σύμφωνα με πληροφορίες έγινε δεκτή από τον Άρειο Πάγο η αίτηση αναίρεσης που κατέθεσε η οικογένεια της 41χρονης φαρμακοποιού από το Μουζάκι. Θυμίζουμε πως όπως είχε αναφέρει ο  δικηγόρος της οικογένειας κ. Δημήτρης Σκύφτας στη larissanet η  οικογένεια της φαρμακοποιού είχε αναθέσει την εντολή να προσφύγουν στον Άρειο Πάγο προκειμένου να προσβάλλουν την απαλλακτική κρίση περί της αστυνομίας και συγκεκριμένα στο Α.Τ. Μουζακίου.

 

 

 

Πηγή: Larissanet.gr

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.