ΕΔΑ ΘΕΣΣ: Η Θεσσαλία συνεχίζει να εμπιστεύεται το φυσικό αέριο

Η Διευθύντρια Ανάπτυξης της Αγοράς Φυσικού Αερίου Θεσσαλίας, κα Ευθυμία Καλογήρου, ο Σύμβουλος Διαχειριστής της HYDROPONIC FARM, κ. Γεώργιος Κουσιάκης, ο Σύμβουλος Διαχειριστής της GREEN HOUSE, κ. Αλέξανδρος Βασιλείου και ο Υπεύθυνος Τομέα Ανάπτυξης Δικτύου περιοχής Θεσσαλίας, κ. Ευάγγελος Σινάνης
Αναπτύσσει δίκτυα διανομής τα οποία είναι έτοιμα να υποδεχτούν τα ανανεώσιμα αέρια

Ισχυρό επενδυτικό ενδιαφέρον καταγράφεται στην περιοχή Αδείας – Περιφέρεια Θεσσαλίας, ιδιαίτερα όσον αφορά την εγκατάσταση και αξιοποίηση μονάδων Συμπαραγωγής Ηλεκτρισμού-Θερμότητας Υψηλής Απόδοσης (ΣΗΘΥΑ) από υπερσύγχρονες θερμοκηπιακές μονάδες υδροπονικής καλλιέργειας, που συνδέονται στο δίκτυο διανομής φυσικού αερίου.

Συγκεκριμένα, υπεγράφησαν άλλες δυο νέες Συμβάσεις Σύνδεσης με το δίκτυο διανομής της ΕΔΑ ΘΕΣΣ, για την τροφοδοσία μονάδων Συμπαραγωγής στη περιοχή των Φαρσάλων.
Πρόκειται για τις θερμοκηπιακές μονάδες HYDROPONIC FARM FARSALA A.E και GREEN HOUSE FARSALA A.E., που αναπτύσσονται στα πρότυπα άλλων ευρωπαϊκών χωρών, με ετήσια συνολική κατανάλωση που προβλέπεται να ξεπεράσει τα 4,4 εκ. Nm3 φυσικού αερίου και δυναμικότητα συμπαραγωγής 800KW εκάστη. Οι μονάδες αναμένεται να ενεργοποιηθούν εντός του Δεκεμβρίου του 2022.

Η τεχνολογία Συμπαραγωγής Ηλεκτρισμού-Θερμότητας Υψηλής Απόδοσης (ΣΗΘΥΑ) με χρήση φυσικού αερίου συμβάλλει αφενός στην ανάπτυξη της παραγωγικής δραστηριότητας και της εθνικής οικονομίας και αφετέρου υποστηρίζει τους εθνικούς περιβαλλοντικούς στόχους καθώς αυξάνει την ενεργειακή απόδοση και βελτιώνει την ανταγωνιστικότητα των βιομηχανιών.

Το φυσικό αέριο θα συνεχίσει για πολλά χρόνια να αποτελεί το καύσιμο που θα προσφέρει αξιοπιστία στο ενεργειακό σύστημα της Χώρας αλλά και της Ευρώπης. Με την υλοποίηση του επενδυτικού της σχεδιασμού, η ΕΔΑ ΘΕΣΣ αναπτύσσει δίκτυα διανομής υψηλών προδιαγραφών τα οποία είναι έτοιμα να υποδεχτούν τα ανανεώσιμα αέρια (βιομεθάνιο και στο μέλλον το υδρογόνο) και υποστηρίζει την περιφερειακή ανάπτυξη, παράγοντας διαχρονικά προστιθέμενη αξία στις περιοχές όπου δραστηριοποιείται.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.