ΕΔΑΘΕΣΣ: Τροφοδοτεί νέες περιοχές σε Θεσσαλία και Θεσσαλονίκη

Η ΕΔΑ ΘΕΣΣ αναπτύσσει δυναμικά το δίκτυό της και συνεχίζει τη μεγιστοποίηση της διείσδυσης του φυσικού αερίου, όπου σήμερα αγγίζει το 70% του πληθυσμού των περιοχών της Αδείας. Σύμφωνα με το Πρόγραμμα Ανάπτυξης και με συνέπεια στον αυστηρό προγραμματισμό της εντάχθηκαν στο δίκτυο διανομής φυσικού αερίου για το 2022,  η  Φαλάνη του Δήμου Λαρισαίων, η Φαρκαδόνα του Δήμου Φαρκαδόνας της Περιφέρειας Θεσσαλίας, καθώς και το Ανατολικό του Δήμου Δέλτα και η Γέφυρα του Δήμου Χαλκηδόνος της Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης.

Ειδικότερα στις νέες περιοχές της Περιφέρειας Θεσσαλίας που εντάχθηκαν στο δίκτυο διανομής φυσικού αερίου, αποτυπώνεται το ιδιαίτερα έντονο ενδιαφέρον των πολιτών, καθώς έχουν υποβληθεί συνολικά περισσότερες από 900 αιτήσεις σύνδεσης.

Σηματοδοτώντας την έναρξη τροφοδότησης των περιοχών, πραγματοποιήθηκαν συμβολικές εκδηλώσεις τροφοδότησης στη Φαλάνη, την Πέμπτη 22.09.2022 και στη Φαρκαδόνα, την Παρασκευή 23.09.2022. Το παρόν έδωσαν ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, κ. Αγοραστός Κ., ο Πρόεδρος του Δ.Σ του Δήμου Λαρισαίων, κ. Τάχος Δ., ο Πρόεδρος της Κοινότητας Φαλάνης, κ. Λυγούρας K., ο Δήμαρχος Φαρκαδόνας, κ. Αγναντής Σ., ο Γενικός Διευθυντής της ΕΔΑ ΘΕΣΣ, κ. Μπακούρας Λ., εκπρόσωποι των τοπικών αρχών, τεχνικοί και επαγγελματικοί φορείς, στελέχη της Εταιρείας και πλήθος πολιτών.

Κατά την ομιλία του ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, κ. Αγοραστός Κ., μίλησε για το σημαντικό έργο που υλοποιεί η ΕΔΑ ΘΕΣΣ, στην ανάπτυξη και κατασκευή δικτυών διανομής φυσικού αερίου στην Περιφέρεια Θεσσαλίας καθώς επίσης αναφέρθηκε στην πρόσφατη ανακοίνωση της πολιτείας σχετικά με την επιδότηση στην τιμή του φυσικού αερίου για τους οικιακούς, εμπορικούς και βιομηχανικούς καταναλωτές.

Επιπλέον ο  Δήμαρχος Φαρκαδόνας, κ. Αγναντής Σ. δήλωσε ότι οι πολίτες της Φαρκαδόνας στηρίζουν το σημαντικό έργο της ΕΔΑ ΘΕΣΣ καθώς το φυσικό αέριο αποτελεί τη βέλτιστη λύση για μια καλύτερη ποιότητα ζωής των πολιτών.

Αντίστοιχα στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης πραγματοποιήθηκαν εκδηλώσεις στις περιοχές του Ανατολικού του Δήμου Δέλτα, την Δευτέρα 26.09.2022 και της Γέφυρας του Δήμου Χαλκηδόνος, την Τρίτη 27.09.2022, παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Υποδομών και Δικτύων κ. Μπίλλια Π., του Αντιπεριφερειάρχη Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος κ. Γιουτίκα Κ., του Δήμαρχου Δέλτα, κ. Ιωαννίδη Ι., του Δήμαρχου Χαλκηδόνος κ. Αναγνωστόπουλου Σ., του Γενικού Διευθυντή της ΕΔΑ ΘΕΣΣ, κ. Μπακούρα Λ, εκπρόσωπων των τοπικών αρχών, τεχνικών φορέων, Στελεχών της εταιρείας και πολιτών.

Επισημαίνεται ότι αμείωτο παραμένει το ενδιαφέρον των πολιτών και στις 2 αυτές νέες περιοχές της Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης, αφού ήδη  έχουν υποβληθεί περισσότερες από 500 αιτήσεις σύνδεσης με το δίκτυο διανομής φυσικού αερίου και τροφοδοτήθηκαν οι πρώτοι καταναλωτές.

O Δήμαρχος Δέλτα, κ. Ιωαννίδης Ι. ανέφερε ότι: «Πιστοί στη δέσμευση μας για αλλαγή σελίδας και στο Ανατολικό με ένα νέο μέσο θέρμανσης, ολοκληρώθηκε σε σύντομο χρόνο χάρη στην άμεση ανταπόκριση της ΕΔΑ ΘΕΣΣ η  σύνδεση της περιοχής  με το δίκτυο φυσικού αερίου.Ήδη έχουν υλοποιηθεί επιτυχώς οι πρώτες συνδέσεις οικιακών καταναλωτών στο δίκτυο φυσικού αερίου, δίνοντας στα νοικοκυριά πρόσβαση σε μια αποδοτική και φιλική προς το περιβάλλον μορφή ενέργειας. Παρά τις δυσκολίες που έχουν προκύψει στον τομέα της ενέργειας, εμείς  παροτρύνουμε τον κόσμο να εμπιστευτεί ένα «καθαρό» προϊόν θέρμανσης λαμβάνοντας υπόψη και τις  εκτιμήσεις της ΕΔΑ ΘΕΣΣ ότι δεν θα είναι ακριβότερο από το πετρέλαιο θέρμανσης».

Παράλληλα ο Αντιπεριφερειάρχης Υποδομών και Δικτύων, κ. Μπίλλιας Π.. συνεχάρη τη Διοίκηση και το προσωπικό της ΕΔΑ ΘΕΣΣ που παρά τις δύσκολες συγκυρίες που επικρατούν την παρούσα περίοδο, συνεχίζει να επενδύει και να αναπτύσσει το δίκτυο διανομής φυσικού αερίου και παρότρυνε τους πολίτες να εμπιστευτούν ένα «καθαρό» καύσιμο για την επερχόμενη περίοδο θέρμανσης.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.