Ενόχληση στη Ν.Δ. από τη συμμετοχή Μίχαλου – Αγοραστού στην Επιτροπή για το Σύνταγμα

Έντονη ενόχληση φαίνεται πως προκάλεσε στην ηγεσία της Ν.Δ. η απόφαση του προέδρου της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος, Κώστα Μίχαλου και του περιφερειάρχη Θεσσαλίας και προέδρου της Ένωσης Περιφερειαρχών Ελλάδος, Κώστα Αγοραστού να συμμετάσχουν στην Επιτροπή Διαλόγου για την Αναθεώρηση του Συντάγματος.

Μάλιστα, κορυφαία στελέχη του κόμματος σημειώνουν με νόημα ότι και οι δύο ήταν αυτήκοες μάρτυρες της σφοδρής επίθεσης που εξαπέλυσε για το θέμα ο κ. Μητσοτάκης στον Πρωθυπουργό, κατά τη συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής της Ν.Δ. την περασμένη Τρίτη.

Άλλωστε αμέσως μετά τις σχετικές ανακοινώσεις η Ν.Δ. σημείωσε ότι η Επιτροπή είναι «χωρίς καμία θεσμική υπόσταση και κύρος» κάνοντας λόγο για «τεχνάσματα αποπροσανατολισμού και μεθοδεύσεις» με στόχο να συγκαλύψουν την «κυβερνητική κατάρρευση».

Επί του παρόντος δεν τίθεται θέμα διαγραφής των δύο, ενώ είναι πολλοί εκείνοι που αναμένουν να παραιτηθούν από μέλη της Επιτροπής για το Σύνταγμα.

Πρόσκληση να συμμετάσχει στην Επιτροπή δέχθηκε και ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απ. Τζιτζικώστας, με το σκεπτικό ότι σε αυτή συμμετέχει και η περιφερειάρχης Αττικής Ρ. Δούρου, ώστε να εκπροσωπηθούν οι δύο μεγάλες περιφέρειες της χώρας. Ο κ. Τζιτζικώστας ωστόσο αρνήθηκε την τελευταία στιγμή.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.