«Έρχονται χιόνια ακόμα και στα πεδινά»

Τί λέει ο Λαρισαίος αναλυτής καιρού Φ. Χατζηγρίβας

Οι εναλλαγές του καιρού καλά κρατούν λίγες ημέρες πριν τα Χριστούγεννα, ωστόσο έστω για λίγο το Σαββατοκύριακο, μετά τις ανοιξιάτικες σημερινές θερμοκρασίες, αναμένεται να πάρουμε μια ισχυρή γεύση από χειμώνα, σύμφωνα με τα λεγόμενα του Λαρισαίου αναλυτή καιρού Φάνη Χατζηγρίβα, καθώς θα υπάρξει μεγάλη πτώση της θερμοκρασίας και τα χιόνια θα κάνουν εμφάνιση τους ακόμη και στα πεδινά.

Δείτε την αναλυτικά την πρόγνωση:
«Μέσα σε λίγες ώρες η χώρα μας, θα βρεθεί από την προχωρημένη άνοιξη (Πέμπτη), σε προχωρημένο χειμώνα (Σάββατο) και Κυριακή φυσικά.

Έτσι λοιπόν βίαια θα φύγουν οι θερμές αέριες μάζες από τη χώρα μας.

Αιτία φυσικά ένας ιδιαίτερα ψυχρός Αυλώνας, που θα κινηθεί νότια, νότιο δυτικά αγγίζοντας με τη μύτη του μέχρι και τα παράκτια τμήματα της Συρτης ,και γενικώς παρακτιων τμημάτων της Αφρικής.

Είναι ένας τύπος συστήματος εξπρές όμως και αυτός, που ναι μεν μπορεί να δώσει χιονοπτώσεις σε χαμηλά υψόμετρα η ακόμη και πεδινά κεντρικής και βόρειας χώρας, αλλά να είναι δύσκολος στην ακριβή εύρεση περιοχών, μιας και μέχρι τελευταία στιγμή τα, δεδομένα θα αλλάζουν συνεχώς.

Η μύτη του συστήματος θα χαϊδεύει τις αφρικανικές παράκτιες περιοχές, με ταυτόχρονη δημιουργία ενός άβαθους συστήματος και με άγνωστες επεκτάσεις, μιας και πολύ μικρές μετατοπίσεις σε χιλιόμετρα, μπορούν να δημιουργήσουν αισθητές διάφορες τόσο στην ένταση, όσο και στην κατανομή υετου .

Μέχρι αυτή την ώρα που μιλάμε έχουμε μια πρώτη καλή εικόνα ως προς την Παρασκευή, και την μπούκα από τα βόρεια, που και πάλι όμως έστω οριακά μπορεί να μετατρέψει αργά αυτής, σε κάποια ημιπεδινά τμήματα τις βροχές σε χιόνια.

Για το Σάββατο και την Κυριακή δυστυχώς δεν μπορούμε να πούμε ακόμη πολλά ως προς τις εντάσεις η περιοχές που θα έχουν βροχή ή Χιονόυετο …

Δεν μιλάμε φυσικά για κάποιο σύστημα θηρίο, που θα μας παγώσει από άκρη σε άκρη, η θα μας πνίξει, και θα μας θάψει, αλλά για μια εξπρές αισθητά χειμερινή αλλαγή του Καιρού (θα έλεγα φυσιολογική για την εποχή), με πιθανές μικρό εκπλήξεις.

Στην πορεία εκ νέου το σίγουρο είναι ότι θα ανέβει η θερμοκρασία σταδιακά ξανά και ο καιρός θα βελτιωθεί για λίγες ημέρες.

Δεν έχει ξεκαθαρίσει τίποτα, ώστε να βγούμε και να γράψουμε για τις ημέρες των Χριστουγέννων ως πρόγνωση, και ότι διαβάζετε από μέρους μου τουλάχιστον, είναι εκτιμήσεις η απλές υποθέσεις…

Οι ισορροπίες είναι πολύ λεπτές, και μπορεί να τα δούμε όλα… από ήλιο και πικ νικ στο βουνό, έως τζάκι και χιονάνθρωπο στην αυλή.

Όταν λοιπόν θα έχω έστω μια σχετικά καλή εικόνα πάνω κάτω, γνωρίζετε ότι από εμένα θα το μάθετε πρώτοι όπως πάντα».

Πηγή: onlarissa.gr

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.