Γέμισε ο τόπος κατσαρίδες …«Σβαρτσενέγκερ»

Πανελλήνιο θέμα έχει γίνει η Λάρισα για τις ιπτάμενες κατσαρίδες της που ταλαιπωρούν τους Λαρισαίους περισσότερο από κάθε άλλη χρονιά φέτος.

Ο Κώστας Αργυρόπουλος αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΛ, μιλώντας στο κανάλι Action, τόνισε: «Έχουμε στη Λάρισα το είδος της περιπλανώμενης αμερικάνας κατσαρίδας. Κάποιοι εδώ τις λένε νατοϊκές ή κατσαρίδες «Σβαρτσενέγκερ», διότι είναι ογκώδεις και πετάνε. Το βασικό είναι ότι η πόλη έχει κάθε χρόνο πρόβλημα με τις κατσαρίδες, απλά φέτος είχαμε ήπιο χειμώνα και ήρθαν και οι ζέστες αρκετά νωρίς, οπότε ήρθαν περίπου 20 μέρες νωρίτερα και δημιουργήθηκαν έτσι τα έντονα προβλήματα. Τα τηλεφωνήματα που δεχτήκαμε φέτος στη ΔΕΥΑΛ είναι περίπου 20% παραπάνω σε σχέση με τις άλλες χρονιές. Κάθε χρόνο τέλη Ιουνίου με τέλη Ιουλίου έχουμε αυτό το πρόβλημα και το αντιμετωπίζουμε με απεντόμωση με εταιρεία με την οποία έχουμε σύμβαση και κάθε χρόνο γίνεται με διαγωνιστική διαδικασία. Οι κατσαρίδες εμφανίζονται στα φρεάτια κυρίως. Όμως θα πρέπει και οι ίδιοι οι πολίτες να κάνουν απεντόμωση στα σπίτια τους για να αντιμετωπιστεί καλύτερα το πρόβλημα. Μπορεί ο κόσμος να επικοινωνεί με την ΔΕΥΑΛ για να πάμε για απεντόμωση όπου υπάρχει πρόβλημα. Η Λάρισα έχει 8.500 σχάρες και δεν γίνεται να κάνουμε την εφαρμογή παντού. Γίνεται η εφαρμογή σε περίπου 600-800 σχάρες (φρεάτια) το χρόνο».

Σε ερώτηση αν οφείλεται η αύξηση του φαινομένου στις πλημμύρες, ο κ. Αργυρόπουλος, τόνισε πως δεν υπάρχει ακόμη αυτή η εικόνα διότι η αύξηση είναι γύρω στο 15-20%, αν ήταν μεγαλύτερη, τότε θα μπορούσε να αποδοθεί στις πλημμύρες.

Δείτε βίντεο:



Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.