Γιαννόπουλος για κακοκαιρία Αριέλ: Έρχονται αρκετά ισχυρά φαινόμενα στη Θεσσαλία

ΦΩΤΟ: ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΣΤΕΛΙΟΣ/INTIME NEWS

Η κακοκαιρία Αριέλ έχει ξεκινήσει ήδη το πέρασμά της από τη νοτιοδυτική Ελλάδα και προς το απόγευμα θα κατευθυνθεί προς τα βόρεια περνώντας από τον Σαρωνικό και ανεβαίνοντας προς Θεσσαλία, Μακεδονία και Θράκη.

Το χαμηλό βαρομετρικό στη νότια Ιταλία κινείται ανατολικά βορειοανατολικά και προβλέπεται να προκαλέσει επιδείνωση του καιρού με κύρια χαρακτηριστικά τα τοπικά μεγάλα ύψη βροχής, τις ραγδαίες βροχοπτώσεις, τη μεγάλη συχνότητα κεραυνών στα θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα και τους θυελλώδεις ανέμους 7 με 8 μποφόρ.

Η κακοκαιρία θα κρατήσει μέχρι και το βράδυ της Πέμπτης 1 Δεκεμβρίου με τα φαινόμενα να είναι κατά τόπους αρκετά ισχυρά στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία και στα βόρεια τμήματα της Θεσσαλίας.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Παναγιώτη Γιαννόπουλο τα φαινόμενα είναι έντονα αυτή την στιγμή στη δυτική και νότια Πελοπόννησο, στη Ζάκυνθο και την ανατολική ΠελοπόννησοΑρκετή βροχή έχει δώσει στις Σπέτσες, το Κρανίδι και το Λεωνίδιο.

Δείτε LIVE πώς κινείται η κακοκαιρία Αριέλ

Οι επόμενες περιοχές που επηρεάζονται είναι η ανατολική Πελοπόννησος, ενώ από το μεσημέρι και μετά ισχυρές βροχοπτώσεις θα σημειωθούν και στην Αττική. Τα έντονα καιρικά φαινόμενα κατευθύνονται προς την Εύβοια, τη Θεσσαλία και την Κεντρική Μακεδονία.

Σημειώνεται ότι το πολύ νερό θα πέσει στην ανατολική Θεσσαλία, την Ημαθία, την Πιερία, τη Χαλκιδική και τη Θεσσαλονίκη από το απόγευμα μέχρι και αύριο το μεσημέρι.

Στη δυτική Αττική, στην Αίγινα αλλά και στην Αργολίδα θα βρέξει περισσότερο από κάθε άλλη φορά μέσα στο έτος σύμφωνα με τον μετεωρολόγο.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.