Γουργουλιάνης: Ας προετοιμαστούμε γιατί θα έχουμε γρίπη

Δεν εμπνέει ανησυχία η αυξητική τάση κρουσμάτων κορονοϊού στην κοινότητα, σύμφωνα με τον καθ. πνευμονολογίας του Παν/μιακού νοσοκομείου Λάρισας Κωνσταντίνο Γουργουλιάνη. Όπως εξήγησε στον star fm, η κυτταρική ανοσία λόγω της νόσησης του πληθυσμού από τις προηγούμενες μεταλλάξεις και των εμβολιασμών, έχουν δημιουργήσει ισχυρό πέπλο προστασίας, σχεδόν για όλους μας.

Αυτό δε, που παρακολουθεί η ιατρική κοινότητα είναι η συνύπαρξη κορονοϊού, με τις πολλές εποχικές ιώσεις.

Αναλυτικότερα ο Καθηγητής σημείωσε τα εξής:

«Η κατάσταση είναι πλήρως ελεγχόμενη, δεν πιέζεται κανένα νοσοκομείο από τον κορωνοϊό παρότι διάβασα κάτι τέτοιο σε αθηναϊκή εφημερίδα. Τα νοσοκομεία της χώρας είναι ήπια. Πρέπει μάλιστα να αλλάξουμε την αντίληψη, διότι λόγω κορωνοϊού αμελούμε τις άλλες ασθένειες, ακόμη κόσμος είναι φοβισμένος αι δεν έρχεται στα νοσοκομεία, αυτά πρέπει να τελειώνουν όπως τελείωσαν σε όλο τον κόσμο. Στις περισσότερες χώρες οι ασθενείς με κορωνοϊό νοσηλεύονται σε θαλάμους κοινών κλινικών δεν υπάρχουν ειδικοί θάλαμοι, αν όμως στην Ελλάδα συνεχίσουμε έτσι, σε λίγο θα έχουμε διαφορετικές πτέρυγες για κορωνοιό, άλλη για γρίπη κλπ.

Μολύνσεις έχουμε και θα έχουμε και πιο πολλές αλλά οι περισσότεροι πια περνάνε τον ιό σαν ένα απλό κρυολόγημα, εκτός από τους λίγους με συνοσηρότητες και μεγάλης ηλικίας.

Ο κόσμος σε ένα πολύ μεγάλο ποσοστό πλέον 93-94% είναι ασφαλής.

Πρέπει να βγούμε από την λογική του φόβου, υπάρχουν ακόμα πολλά άτομα που όταν μολυνθούν τρέχουν στα φαρμακεία, έχουν τα οξύμετρα που μπορεί να έπεσε η μπαταρία τους από πέρσι, βλέπουν χαμηλό κορεσμό και τρέχουν στα νοσοκομεία. Μετά φοβούνται μήπως έπαθαν long covid.  Όλο αυτό δημιουργεί άγχος στους ίδιους και τις οικογένειές τους και τους φορτώνει ψυχολογικό άγχος. Οι ευάλωτοι χρειάζονται προσοχή και πρέπει να εμβολιάζονται.

Ακόμα δεν έχουμε γρίπη, αλλά δεν λέω να ησυχάσουμε γι’ αυτό, ας προετοιμαστούμε όμως γιατί θα έχουμε γρίπη. Όμως η ίδια κατηγορία ανθρώπων πρέπει να εμβολιαστεί και για την γρίπη, όπως και για τον κορωνοϊό, οι ευάλωτοι δηλαδή».

Δείτε το βίντεο:

 

 

Πηγή: onlarissa.gr 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.